Finans

Spar Nord: Overtagelse af Banknordiks danske aktiviteter gennemført

Som led i opkøbet overtager Spar Nord Banknordiks 11 filialer samt medarbejdere svarende til 132 fuldtidsstillinger. Foto: PR

Spar Nords overtagelse af Banknordiks danske aktiviteter er nu gennemført.

Det skriver de to banker i hver sin meddelelse.

- Den af Spar Nord erhvervede forretning vil således indgå i bankens balance og resultatopgørelse per dags dato, skriver Spar Nord i sin meddelelse.

For en uge siden gav Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne grønt lys til overtagelsen, og her var forventningen, at transaktionen ville blive gennemført mandag den 1. februar.

I slutningen af december meddelte Banknordik, at Spar Nord ville overtage bankens danske forretning med et forretningsomfang på 25 mia. kr. fordelt på 60.000 kunder.

Købesummen blev aftalt til bogført værdi tillagt goodwill på 255 mio. kr., fremgik det.

Som led i opkøbet overtager Spar Nord Banknordiks 11 filialer samt medarbejdere svarende til 132 fuldtidsstillinger.

Det blev samtidig meldt ud, at salget ventes at medføre en nettogevinst i Banknordiks årsregnskab for 2021 på mellem 70 og 90 mio. kr. efter transaktionsomkostninger.

- I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2020 vil Banknordik tage stilling til udbetaling af udbytte samt behovet for at justere koncernens finansielle målsætninger for henholdsvis egenkapitalforrentning, omkostningsprocent (cost/income ratio), egentlig kernekapital og solvens, skriver Banknordik i sin meddelelse mandag.

Banknordik-aktien stiger 1,3 pct. til 153 kr. på den københavnske fondsbørs mandag formiddag, mens Spar Nord-aktien ligger 2,1 pct. højere i 57,30 kr.

Læs også
Top job