Finans

Mærsk-arving Robert Uggla kritiserer bankregler

Mærsk-arvingen Robert Uggla mener, at Danmark utilsigtet underminerer sin banksektor, hvor Mærsk er dybt involveret som storaktionær i Danske Bank.

Mærsk-arving Robert Uggla kritiserer bankreglerne i Danmark, som ifølge ham gør det sværere at tiltrække og fastholde talenter.

I sidste uge kom det frem, at den tidligere Topdanmark-topchef Christian Sagild har besluttet at forlade Danske Banks bestyrelse.

Det sker som en direkte konsekvens af Finanstilsynets regler om, hvad bestyrelsesmedlemmer i systemisk vigtige banker må og ikke må være involveret i.

Det fortalte Christian Sagild fredag i et interview med Børsen.

Afskeden med Christian Sagild har nu fået Mærsk-arvingen Robert Uggla på banen. På LinkedIn kritiserer Robert Uggla reguleringen af danske banker og de konsekvenser, som det har.

»Danmark underminerer utilsigtet sin egen banksektor ved at gøre det sværere at tiltrække og fastholde talent. Industrien (bankindustrien, red.) har hårdt brug for at udvide talentpuljen med nye kompetencer og fremme forskellige tanker,« skriver han på LinkedIn.

Mærsk-familien har i snart 100 år været storaktionær i Danske Bank og ejer nu 20 pct. af banken gennem Mærsk-fondens investeringsselskab A.P. Møller Holding.

Udover det seneste farvel til Christian Sagild har Mærsk-familien også måttet se, at den tidligere kronprins i Danske Bank Jacob Aarup-Andersen i 2018 ikke kunne blive godkendt som ny topchef i Danmarks største bank.

Aarup-Andersen manglede erfaring, mente Finanstilsynet, som dermed trodsede Danske Banks indstilling. Nu er Aarup-Andersen topchef i servicekoncernen ISS.

Ifølge Robert Uggla udstiller afskeden med senest Christian Sagild de nuværende lovgivningsudfordringer, som får folk til »vende sig væk fra bankbestyrelser og ledelse«, som Uggla skriver.

I kommentarsporet til Ugglas opdatering på LinkedIn erklærer mange sig enige, heriblandt Christian Sagild.

»Det sætter fingeren på nogle af de risici, vi står over for under den nuværende finansielle regulering,« skriver den tidligere Topdanmark-topchef.

Årsagen til Sagilds bestyrelsesstop i Danske Bank er, at bestyrelsesmedlemmer i systemiske vigtige banker i Danmark i alt ikke må have mere end fire bestyrelsesposter. En formandspost tæller dobbelt.

Da Sagild de seneste år har investeret i både iværksættervirksomheder og venturefonde, hvor han har ønsket at være dybere involveret gennem en bestyrelsesplads, har hans bestyrelsespost i Danske Bank begrænset ham.

BRANCHENYT
Læs også