
Som 18-årig tog Brian Bojsen fra Kolding til Düsseldorf for at uddanne sig til bartender. 30 år senere er han endnu ikke kommet hjem. I dag er han en af Tysklands mest kendte kokke. Vi har talt med ham om hans kærlighed til sit nye hjemland og til fædrelandet – og til maden på begge sider af grænsen.
Han har været professionel surfer, arbejdet som modefotograf i New York og været sponseret af Coca-Cola. Han har medvirket i et hav af tyske tv-programmer og er indehaver af en af Hamborgs mest hippe restauranter, ligesom han løbende producerer film, tv og musikvideoer. Ganske godt gået af en ordblind koldingenser, der forlod Danmark som 18-årig med kun en folkeskoleuddannelse i bagagen.
Mød Brian Bojsen – kendiskok i Tyskland og nyligt genforelsket i sit fædreland. Egentlig havde han en plan om at uddanne sig til idrætslærer. Det var i hvert fald intentionen, da han som 16-årig var elev på Vandel Efterskole ved Billund. ..