Finans

Dansk kok er på alles læber i Tyskland – herhjemme er han ukendt

Som 18-årig tog Brian Bojsen fra Kolding til Düsseldorf for at uddanne sig til bartender. 30 år senere er han endnu ikke kommet hjem. I dag er han en af Tysklands mest kendte kokke. Vi har talt med ham om hans kærlighed til sit nye hjemland og til fædrelandet – og til maden på begge sider af grænsen.

Brian Bojsen har lavet tv i Tyskland og deltaget i kokkekonkurrencer over hele verden igennem to årtier. Foto: Marco Drews. Brian Bojsen er tidligere danmarksmester i surfing. Foto: Marco Drews Da Brian Bojsen var ung, ville han være skuespiller. Men han var ordblind og havde svært ved at læse replikker. Alligevel endte han på tv – blandt andet i programmet ”Caravaning & Cooking”, hvor han besøger spændende mennesker og laver mad i naturen. Foto: Marco Drews. ”Som barn lod jeg mig begrænse alt for meget af mine omgivelser. Hvis du vil have noget, skal du bare række ud efter det og gøre dit ypperste for at nå dine mål,” siger Brian Bojsen. Foto: Marco Drews. Autodidakt: Brian Bojsen arbejder blandt andet som kok og fotograf – men er ikke uddannet på nogen af områderne. Foto: Marco Drews. Både Brian Bojsen og hans søn Jaden er kendte ansigter i Tyskland. 20-årige Jaden har blandt andet skabt sig en karriere som DJ og skuespiller. Foto: Marco Drews.

Han har været professionel surfer, arbejdet som modefotograf i New York og været sponseret af Coca-Cola. Han har medvirket i et hav af tyske tv-programmer og er indehaver af en af Hamborgs mest hippe restauranter, ligesom han løbende producerer film, tv og musikvideoer. Ganske godt gået af en ordblind koldingenser, der forlod Danmark som 18-årig med kun en folkeskoleuddannelse i bagagen.

Mød Brian Bojsen – kendiskok i Tyskland og nyligt genforelsket i sit fædreland. Egentlig havde han en plan om at uddanne sig til idrætslærer. Det var i hvert fald intentionen, da han som 16-årig var elev på Vandel Efterskole ved Billund. ..

BRANCHENYT
Læs også