Finans

Kunderne og milliarderne er væltet ind: Saxo Bank har sat rekorder i coronaens år

Saxo Bank har oplevet en stor tilgang af nye kunder, og investeringsbanken er kommet igennem 2020 med et overskud på 750 mio. kr.

Saxo Banks hovedsæde i Hellerup. Foto: PR

Mens coronakrisen har holdt store dele af samfundet lukket, har der været travlt hos Saxo Bank. Kunderne er strømmet til i et hidtil uset tempo i bankens 28-årige historie. Det har ført til to rekorder i 2020, viser det årsregnskab, som Saxo Bank har offentliggjort onsdag morgen.

Den første rekord er, at banken i 2020 har fået 238.000 nye kunder. Den anden rekord er, at de tilsammen har trukket mere end 75 mia. kr. med sig ind i banken. Dermed nåede det samlede antal kunder i 2020 op på 660.000, og kundemidlerne lød ved udgangen af året på 478 mia. kr.

»Når vi ser tilbage på 2020, er vi både ydmyge og stolte over at kunne løfte Saxo Bank til nye højder og byde velkommen til mere end 238.000 nye kunder. Nu begynder vi at se resultaterne af vores strategiske beslutninger om at øge vores relevans for endnu flere mennesker – især for det store segment af langsigtede investorer,« udtaler Kim Fournais, adm. direktør og stifter, i forbindelse med regnskabet.

Strategien inkluderer bl.a. skalerbar infrastruktur og forbedrede kundeoplevelser. Det sidste bl.a. i form af markedsnyheder og online undervisning.

Det er ikke kun i antallet af kunder og kundemidler, at der har været fremgang. De primære driftsindtægter er steget med ca. 65 pct., og driftsresultatet (EBITDA) gik frem med mere end 80 pct. til 1,6 mia. kr.

»Årsregnskabet for 2020 er tilfredsstillende og et klart vidnesbyrd om kvaliteten af vores investeringsplatforme, produkter, priser og services – samt en stor tillid fra vores stigende antal kunder. Resultatet er også påvirket af en kombination af eksterne faktorer så som øget volatilitet i de finansielle markeder og en ændret adfærd blandt investorerne som i stigende grad selv vil træffe deres investeringsvalg,« lyder det fra Kim Fournais.

På bundlinjen kom Saxo Bank igennem 2020 med et resultat efter skat på 750 mio. kr. mod 40 mio. kr. i 2019.

»Vi har i de seneste år været vidne til et seismisk skifte, der gør, at langt flere private investorer nu deltager på de finansielle markeder. Det er mere end 28 år siden, jeg stiftede Saxo Bank, og det har altid været min overbevisning, at det grundlæggende er positivt, når flere mennesker i højere grad tager kontrollen over deres opsparing og drager fordel af den langsigtede, akkumulerende velstandsskabelse, som investeringer giver over tid,« udtaler Kim Fournais.

BRANCHENYT
Læs også