Finans

Tysk finanstilsyn overvåger bank efter advarsel om 50.000 fyringer

Foto: Ralf Hirschberger/AP

Tysklands finanstilsyn vil overvåge den daglige drift i konkurstruede Greensill Bank, hvis skrantende moderselskab har advaret om, at et tab på 4,6 mia. dollar i kreditforsikring kan medføre en bølge af misligholdelser og tab af 50.000 arbejdspladser.

Det skriver Financial Times.

Finansmyndigheden har udpeget en repræsentant til at følge Greensill Banks aktiviteter i de kommende uger, fortæller tre unavngivne kilder tæt på sagen.

Tilsynet er bekymret over den reelle værdi af bankens tilgodehavender, fortæller kilderne. Der ses også nærmere på den forsikring, der ifølge banken selv er på plads til at dække tab i balanceposten.

- Der har foregået en granskning af banken siden efteråret. Myndighedernes rapport har ikke vist nogle specifikke uregelmæssigheder banken. Vi har en konstruktiv dialog med alle relevante myndigheder, siger en talsmand fra Greensill Bank til Financial Times og tilføjer, at alle bankens aktiver er "utvetydigt" dækket af forsikring.

Bankens moderselskab, Greensill Capital, der er indregistreret i Australien, er i øjeblikket fastlåst i forhandlinger med investeringsgiganten Apollo om en redningsplan, der blandt andet indeholder et frasalg af udvalgte aktiver.

Greensill har også søgt om beskyttelse fra Australiens insolvenssystem.

Selv hvis banken når en aftale med Apollo, risikerer det at ramme storaktionærer som Softbanks Vision Fund hårdt.

Fonden har hældt 1,5 mia. dollar i selskabet siden 2019 og har allerede nedskrevet værdien af sin ejerandel markant, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også