Finans

Medie: Topdanmark overvejer milliardstort frasalg

Topdanmark råder over en af Danmarks største kommercielle liv- og pensionsforretninger. Men det er måske på vej til at ændre sig.

Peter Hermann blev i februar 2018 udpeget til ny topchef i Topdanmark. Indtil udnævnelsen var han chef for selskabets liv- og pensionsforretning. Foto: Stine Bidstrup

Topdanmark, der er Danmarks næststørste forsikringsselskab, kan være på vej til at skille sig af med sit livsforsikringsselskab.

Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen har Topdanmark, der er noteret på fondsbørsen, taget fat i investeringsbanken Carnegie for en afklaring af, hvordan et frasalg i givet fald kan løbe af stablen.

Topdanmark, der har den finske finanskæmpe Sampo som største aktionær, har ikke selv meldt noget ud om eventuelle overvejelser om et frasalg af datterselskabet Topdanmark Livsforsikring.

Topdanmarks kommunikationsdirektør, Anders Walthersdorf Frederiksen, afviser overfor Børsen at kommentere sagen.

»Vi har ikke nogen kommentarer til din historie,« lyder det kortfattet fra kommunikationsdirektøren.

I forbindelse med, at den hidtidige chef for liv- og pensionsforretningen, Peter Hermann, i 2018 blev udnævnt til ny Topdanmark-topchef, blev den tidligere direktør i SEP Pension, Vivian Byrholt, hentet til Topdanmark Livsforsikring som ny chef.

Med ansættelsen blev der samtidig skruet op for vækstambitionerne i liv- og pensionsforretningen.

Ambitionerne led dog et knæk i coronaåret 2020, hvor omsætningen i Topdanmark Livsforsikring gik tilbage.

De indledende øvelser til et eventuelt frasalg vil i givet fald være en beslutning, som Sampo har nikket til, idet den finske finanskoncern sidder på 47 pct. af aktierne i Topdanmark.

Topdanmark holder generalforsamling den 25. marts, hvor aktionærerne bl.a. kan se tilbage på et 2021, der år til dato har budt på et kurshop på knap 8 pct.

Læs også
Top job