Finans

Danske Bank er bekymret over skrappere krav til ledelse

Bestyrelsesformand for Danske Bank, Karsten Dybvad. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Danske Bank mistede en bestyrelseskandidat grundet lovkrav, og bankens bestyrelsesformand, Karsten Dybvad, må nu stille sig tilfreds med otte generalforsamlingsvalgte medlemmer frem for ni, som han ellers havde ønsket sig.

Ifølge ham er det bekymrende, at kravene til bankledelser til stadighed bliver skrappere.

Det skriver Børsen.

De såkaldte "fit & proper"-regler dækker over de lovgivningsmæssige krav, der stilles til finansielle virksomheder og deres bestyrelses- og direktionsmedlemmer.

Reglerne har til formål at vurdere et bankmedlems tilstrækkelige erfaring og faglige kompetence samt hæderlighed, skriver avisen.

Ifølge bestyrelsesformand Karsten Dybvad er reglerne dog ved at blive for stramme, hvilket kan medføre alvorlige rekrutteringsproblemer.

- Vi har forståelse for de skærpede krav, vi møder, men det kan simpelthen også blive for skærpet i forhold til fit & proper-reglerne, for vi kan ende med, at markedet for direktører og bestyrelsesmedlemmer til bankerne kan blive så lille, og nåleøjet så snævert, at det bliver et problem, siger Karsten Dybvad til Børsen.

Det er ikke første gang Danske Bank oplever fit & proper-reglerne som benspænd for bankens planlagte aktiviteter.

Tilbage i 2018 vurderede Finanstilsynet blandt andet, at Jacob Aarup-Andersen, daværende wealth management-chef hos Danske Bank, ikke kunne overtage posten som ny administrerende direktør grundet manglende erfaring, skriver Børsen.

Jacob Aarup-Andersen er nu topchef i ISS.

Læs også
Top job