Serier

Festivaldirektør forventer ikke at kunne gennemføre festivaler i år

Med regeringens nyligste genåbningsplan var der ikke noget nyt om festivalerne, som stadig afventer grønt eller rødt lys.

Corona rammer verden
Brian Nielsen, direktør for Northside og Tinderbox, tvivler på, at festivalerne får lov at blive afholdt i år. Foto:  Joachim Ladefoged.

Da festivalgængerne sidste år fik beskeden, der lød, at alle sommerens festivaler blev aflyst, fik de i stedet tilbuddet om at udsætte billetten til året efter. De færreste regnede dengang med, at der ville gå to år, før billetten kunne indløses.

Også folket bag festivalerne var i vildrede og begyndte i stedet at planlægge festlighederne for sommeren 2021.

Men nu ser det igen sort ud for de store begivenheder, der hvert år plejer at samle flere tusinde mennesker om musik, øl og festligt samvær. For i regeringens nyligste genåbningsplan, som blev præsenteret i mandags, blev der ikke nævnt noget konkret om festivalernes fremtidsudsigter, selvom der er få måneder til, at de første efter planen skal løbe af stablen.

Og det er et dårligt tegn, lyder det fra Brian Nielsen, som er direktør for festivalerne Northside og Tinderbox. Han tvivler på, at de to festivaler, som ligger i starten og slutningen af juni, bliver afholdt i år. Det fortæller han til DR.

»Jeg har ikke den store forventning, nej. Det må jeg nok være ærlig at sige. Der er et forsamlingsforbud på 10, og vi skal samle 40.000-50.000, der er stadig problemer med vaccineleverancerne, så planen rykker frem og tilbage og så videre. Med den viden ser det svært ud,« siger Brian Nielsen, som efterlyser en udmelding fra regeringen, til DR.

Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, som skal vurdere, hvordan store forsamlinger kan afholdes på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Gruppen skal aflevere sin konklusion i midten af april, hvilket er 14 dage før, man begynder at bygge Northside festivalen op.

Læs også