Finans
BREAKING

Morgan Stanley solgte for 5 mia dollar Archegos-aktier før storudsalg

Archegos Capital Management, som er i alvorlige økonomiske problemer, har ifølge Reuters angiveligt hjemme i en kontorbygning på Manhattan i New York på adressen 888 7th Avenue. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley solgte for cirka 5 mia. dollar aktier fra den krakkede hedgefond Archegos' mislykkede satsning til en lille gruppe hegefonde sent torsdag den 25. marts, hvilket var dagen før et storudsalg af hedgefondens aktier.

Det skriver CNBC med henvisning til anonyme kilder med kendskab til transaktionen.

Morgan Stanley havde ifølge kilderne samtykke fra Archegos, der er drevet af Bill Hwang, til at finde købere til sine aktier i blandt andet amerikanske medieselskaber og kinesiske teknologiaktier.

Banken tilbød aktierne med rabat, idet den fortalte hedgefondene, at de var en del af et margin call, der kunne forhindre et kollaps hos en unavngiven klient.

Men investeringsbanken havde ifølge CNBC's kilder information den ikke delte med køberne af aktierne.

Kurven af aktier, som den solgte, var kun starten på en hidtil uset salgsbølge fra Morgan Stanley og fem andre investeringsbanker den næste dag.

Det er en hidtil ikke rapporteret detalje, der viser de ekstraordinære skridt, som nogle banker tog for at beskytte sig mod at pådrage sig tab fra kundens nedsmeltning.

Salget har hjulpet Morgan Stanley, der er verdens største aktiehandler, og dens aktionærer. Mens Morgan Stanley undslap episoden uden væsentlige tab, så var andre banker mindre heldige.

Credit Suisse meddelte tirsdag, at den har måtte tage konsekvenserne af bankens store udlån til Archegos og hensætter nu 4,4 mia. schweizerfranc til tab.

BRANCHENYT
Læs også