Finans

Finansiel Stabilitet får ny topchef

Karsten Biltoft, der er vicedirektør i Nationalbanken, tager over på posten som chef for Finansiel Stabilitet.

Vicedirektør i Nationalbanken Karsten Biltoft bliver ny chef for oprydningsselskabet Finansiel Stabilitet. Foto: Niels Hougaard

Finansiel Stabilitet skal fremover ledes af Karsten Biltoft. Den nye chef for Finansiel Stabilitet kommer fra en stilling som vicedirektør i Nationalbanken, og han afløser Henrik Bjerre-Nielsen, der i slutningen af 2020 meddelte, at han ønskede at gå på pension.

Karsten Biltoft tiltræder stillingen som adm. direktør i Finansiel Stabilitet den 1. december.

Med sig i bagagen har den nye topchef mere end 30 års erfaring fra Nationalbanken, hvor han siden 2015 har været vicedirektør med ansvar for finansiel stabilitet og fungeret som Nationalbankens repræsentant i Finanstilsynets bestyrelse.

»Vi er i bestyrelsen meget glade for at byde Karsten Biltoft velkommen som ny administrerende direktør i Finansiel Stabilitet. Karsten har en sjældent stor erfaring og viden om den finansielle sektor - og dens betydning i samfundet. I de seneste år har Karsten i Nationalbanken haft ansvar for arbejdet med netop den finansielle stabilitet, og han er dermed usædvanlig godt forberedt til at overtage ansvaret efter Henrik Bjerre-Nielsen,« udtaler Peter Engberg Jensen, der er bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet, i en pressemeddelelse.

Peter Engberg Jensen peger samtidig på, at Karsten Biltoft har de personlige egenskaber, der er krævet i jobbet.

Finansiel Stabilitet, der i folkemunde også er kendt som statens skraldespandsselskab, har siden 2008 været en central del af oprydningen efter finanskrisen. Hvis en bank er blevet nødlidende, har Finansiel Stabilitet kunnet overtaget kontrollen og driften af banken for at lave en kontrolleret afvikling af den, uden at det har skadet den finansielle stabilitet i Danmark.

På listen over banker, som Finansiel Stabilitet har overtaget, finder man EBH Bank, Gudme Raaschou Bank, og Amagerbanken. Siden 2008 har Finansiel Stabilitet afviklet ud- og indlån for henholdsvis 100 og 65 mia. kr.

»Jeg har gennem en lang årrække i mit virke i Nationalbanken arbejdet med at understøtte den finansielle stabilitet i Danmark, og det er derfor et privilegium at få lov til at overtage ledelsen af Finansiel Stabilitet efter Henrik Bjerre-Nielsen. Jeg ser meget frem til samarbejdet med de dygtige medarbejdere i Finansiel Stabilitet,« udtaler Karsten Biltoft i en pressemeddelelse.

Nationalbanken oplyser, at den snarest vil begynde at lede efter en afløser for Karsten Biltoft.

»Jeg er utrolig glad for, at valget er faldet på Karsten Biltoft til at lede en så vigtig institution som Finansiel Stabilitet. Karsten er en stor kapacitet på området, og jeg kan næppe forestille mig nogen mere egnet til at løfte opgaven. Med sine knap 33 år i Nationalbanken bliver han savnet, men jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med ham i den nye position,« udtaler nationalbankdirektør Lars Rohde i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også