Finans

Wells Fargo slår forventninger til indtjening

Foto: AP

Den amerikanske bank Wells Fargo opnåede i første kvartal en indtjening per aktie på 1,05 dollar og slog dermed markedets forventninger.

Forud for regnskabet lød forventningen ifølge Bloomberg News, at indtjeningen per aktie ville lande på 0,68 dollar.

Indtjeningen per aktie er samtidig markant højere end de 0,01 dollar, som nøgletallet viste i første kvartal sidste år.

Nettoindtægterne endte i første kvartal på 18,063 mio. dollar. mod 17,717 mio. dollar i samme kvartal sidste år.

Trods den relativt begrænsede fremgang for nettoindtægterne, var der derimod langt flere penge at hente på bundlinjen. Her realiserede banken et overskud på 4742 mio. dollar mod 653 mio. dollar samme tidspunkt sidste år.

Tilbage i første kvartal 2020 hensatte Wells Fargo 3064 mio. dollar. Men i dette regnskab er der blevet tilbageført 1571 mio. dollar, og det er altså den primære årsag til, at overskuddet taget et så markant hop.

Bankens regnskab var dog en lille skuffelse, hvad angår nettorenteindtægterne, som i første kvartal endte på 8,80 mia. dollar mod et estimat på 9,08 mia. dollar. ifølge Bloomberg News.

- Hensættelserne er historisk lave, og vi foretager ændringer for at forbedre vores drift og effektivitet, men lave renter og lunken efterspørgsel efter lån var fortsat en modvind for os i kvartalet, udtaler bankens topchef, Charlie Scharf, i en meddelelse.

I det amerikanske formarked ligger aktien stort set uændret i 39,70 dollar.

BRANCHENYT
Læs også