Finans

Jyske Bank opjusterer for anden gang på under en måned

Banken opjusterede første gang i år den 26. marts. Nu er anden opjustering kommet.

Jyske Banks hovedkontor i Silkeborg. 
Foto: Mikkel Berg Pedersen.

En opjustering kommer sjældent alene. I hvert fald for Jyske Bank i år. Banken har for anden gang på mindre end én måned opjusteret forventningerne for hele 2021. Banken venter nu et resultat før skat i niveauet 3 mia. kr. til 3,4 mia. kr. mod tidligere 2,7 mia. kr. til 3,2 mia. kr., oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

»Udviklingen i årets to første måneder med et højt aktivitetsniveau på bl.a. handelsområdet blev yderligere forstærket i marts,« skriver Jyske Bank i meddelelsen.

Opjusteringen svarer til, at banken nu venter et resultat pr. aktie i år i niveauet 31-35 kr. mod tidligere 27-33 kr.

Jyske Bank oplyser i meddelelsen, at basisindtægterne i årets første tre måneder ventes at stige med ca. 24 pct. sammenlignet med samme periode i fjor, mens basisomkostningerne ventes at falde med ca. 13 pct. Med nedskrivninger tæt på 0, venter banken, at resultatet før skat vil ende på ca. 1,1 mia. kr.

Ved indgangen til året ventede banken med hovedsæde i Silkeborg, at resultatet før skat ville ende i intervallet 2,5 mia. kr. til 3,0 mia. kr. Dette blev dog ændret, da Jyske Bank den 26. marts opjusterede forventningerne for første gang i år.

Jyske Bank offentliggør sit regnskabs for første kvartal den 4. maj.

BRANCHENYT
Læs også