Finans

Her er Danske Banks nye topchef

Danske Banks nye adm. direktør Carsten Egeriis er en mand med flere års erfaring fra den internationale finansverden.

Carsten Egeriis er ny adm. direktør for Danske Bank, efter den hidtidige topchef Chris Vogelzang har meddelt bestyrelsen i Danske Bank, at han ønsker at fratræde sin stilling. Arkivfoto: Stine Bidstrup.

Den danske finansverden er mandag morgen stået op til en sand nyhedsbombe med meldingen om, at Danske Bank skal have ny topchef.

Den hidtidige topchef, hollandske Chris Vogelzang, har meddelt bestyrelsen i Danske Bank, at han ønsker at fratræde sin stilling, fordi han er udpeget som en af flere mistænkte i forbindelse med en mulig hvidvasksag i Holland.

Ny mand i spidsen for Danmarks største bank er 44-årige Carsten Rasch Egeriis, der kommer fra en intern stilling som risikochef i banken.

Selvom Danske Bank nu igen har en dansker bag roret, er Carsten Egeriis en mand med bred international erfaring.

Blå bog - Carsten Egeriis

Navn og alder: Carsten Rasch Egeriis - født den 18. juni 1976.

Arbejde:

 • 2021 - : Adm. direktør i Danske Bank.
 • 2017-2021: Bankdirektør, chef for Group Risk Management, Danske Bank.
 • 2016-2017: Chief risk officer, Barclays UK, Barclays Bank, London.
 • 2014-2016: Chief risk officer, Personal and Corporate Bank, Barclays Bank, London.
 • 2011-2014: Chief risk officer, UK and Europe Retail and Business Banking, Barclays Bank, London.
 • 2010-2011: Chief risk officer, Global Retail Banking Western Europe, Barclays Bank, London.
 • 2007-2010: Chef for Barclays Group Retail Credit Risk, Barclays Bank, London.
 • 2006-2007: Chef for Retail Credit, International Risk, Barclays Bank, London.
 • 2005-2006: Chief risk officer, GE Money Bank Germany, General Electric, Hannover.
 • 2003-2005: Chief risk officer og medlem af direktionen, GE Capital, Global Consumer Finance & Fleet Services, General Electric, Lissabon.
 • 2000-2002: Financial Management Program, GE Capital.

Uddannelse:

 • 2009: Executive Master of Business Administration fra London Business School.
 • 2000: BSc, International Business fra Copenhagen Business School.

Bestyrelser:

 • Realkredit Danmark A/S (formand)
 • Finans Danmark (formand)
 • FRI af 16. september 2015 A/S (formand)
 • Kreditforeningen Danmarks Pensionsafviklingskasse (formand)
 • e-nettet A/S (næstformand)

Han blev hentet til Danske Bank i 2017 fra Barclays Bank i London, og samlet har han arbejdet mere end 10 år i finanssektoren i den britiske hovedstad, ligesom han har været forbi Hannover i Tyskland og Lissabon i Portugal, hvor han arbejdede for henholdsvis ved GE Money Bank og GE Capital.

Samtidig får Danske Bank en mand i spidsen, der har erfaring fra krydsfeltet mellem erhvervsliv og politik.

Carsten Egeriis blev i december sidste år udnævnt til ny formand for bankernes interesseorganisation Finans Danmark som en af de yngste nogensinde.

Her afløste han Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, der havde siddet på posten i fire år.

Valget af en Danske Bank-mand som ny formand blev dog set som en smule kontroversielt på grund af de skandalesager, som banken har været indblandet i de seneste år - heriblandt hvidvasksagen, den forkerte gældsinddrivelse og FlexInvest Fri-sagen, hvor Danske Bank solgte produktet velvidende, at det gav kunderne et forventet negativt afkast.

Carsten Egeriis er ikke selv indblandet i de mange dårlige sager fra Danske Bank, da han først blev hentet til banken i 2017.

Tilbage i januar sagde han dog til Finans, at han ikke frygtede, at hans arbejdsplads ville blive en hæmsko for arbejdet med at overbevise danskere og myndigheder om, at finanssektoren er en vigtig samfundsspiller.

»Jeg ser ikke et modsætningsforhold i min rolle som formand i Finans Danmark og min ansættelse i Danske Bank, fordi vi arbejder benhårdt på at løse eksisterende problemer. Min erfaring er, at vi og jeg har en god dialog med myndigheder og politikere, og at fortidens synder ikke på den måde skygger for vores nuværende relationer,« sagde Carsten Egeriis.

Samme interview brugte han til at skyde med skarpt efter de partier på Christiansborg, der støtter regeringens forslag om en særskat på finanssektoren.

»Vi kommer ikke uden om, at myndighedernes regulering og beskatning af finanssektoren rammer hårdt, og det vil jeg som formand selvfølgelig arbejde på at tilpasse,« sagde Carsten Egeriis med Finans Danmark-kasketten på.

Carsten Egeriis har en uddannelse i international business fra Copenhagen Business School (CBS), og har siden suppleret med en Executive Master of Business Administration fra London Business School.

Læs også