Finans

Sådan har Danske Bank klaret sig på børsen under Vogelzang

Aktien i Danske Bank er steget med en lav tocifret procentsats i de små to år, hvor Chris Vogelzang har stået i spidsen for Danske Bank.

Foto: Danske Bank

Chris Vogelzang er fortid i Danske Bank, og med den nu forhenværende topchefs afgang kan der gøres status over, hvordan aktien i landets største bank har klaret sig under hans ledelse.

Chris Vogelzang har valgt at trække sig, fordi han er mistænkt i en hvidvasksag i den hollandske bank Abn Amro, som han tidligere var en del af ledelsen. Han afløste Jesper Nielsen den 1. juni 2019.

Jesper Nielsen havde vikarieret på posten som topchef i Danske Bank, efter at Thomas Borgen den 1. oktober 2018 valgte at trække sig som følge af hvidvaskskandalen. Med Chris Vogelzang blev der udpeget en permanent topchef.

Ser man på udviklingen i Danske Banks aktie fra den 1. juni 2019 og frem til i fredags, der var Chris Vogelzangs sidste handelsdag på den øverste post i Danske Bank, er kursen steget med 12,3 pct.

Hvis man ser på al den tid, hvor Chris Vogelzang og Danske Bank har været nævnt offentligt i samme sætning, lyder stigningen på 13,72 pct. Meldingen om, at Chris Vogelzang skulle stå i spidsen for Danske Bank kom den 10. maj 2019, og meldingen fik aktien til at stige med mere end 3 pct.

BRANCHENYT
Læs også