Finans

Så meget har to topchefer og en vikar fået med sig efter Danske Bank-exit

Thomas Borgen, Jesper Nielsen og Chris Vogelzang har alle fået penge med sig ud af døren i Danske Bank.

Chris Vogelzang får løn i 18 måneder efter sit exit fra Danske Bank. Foto: Jens Dresling

De tre seneste topfolk i Danske Bank har alle fået millioner af kroner med sig ud ad døren, og samlet kan regningen for Thomas Borgens, Jesper Nielsens og Chris Vogelzangs i opsigelsesperioderne løbe op i næsten 49 mio. kr.

Thomas Borgen valgte at trække sig som topchef i efteråret 2018 pga. Danske Banks hvidvaskskandale. Hans opsigelsesperiode lød på 12 måneder, og af årsregnskabet for 2018 fremgik det, at i alt ville få udbetalt 15 mio. kr. i denne periode. Beløbet kunne have været højere, men Thomas Borgen valgte at vinke farvel til en bonus fra et aktieprogram på 7,2 mio. kr.

Jesper Nielsen vikarierede på posten som øverste chef for Danske Bank frem til den 1. juni 2019, hvor Chris Vogelzang blev udnævnt til adm. direktør i landets største bank. Kort tid efter blev den forhenværende vikarierende topchef fyret som følge af den såkaldte flexinvest fri-skandale, hvor ca. 87.000 kunder betalte for høje gebyrer.

Gebyrerne blev sat så højt, at der ikke var sammenhæng mellem gebyrerne og det forventede afkast til kunderne. Af årsregnskabet for 2019 fremgik det, at Jesper Nielsen stod til at få 11,2 mio. kr. med sig i sin opsigelsesperiode.

Ifølge Børsen får Chris Vogelzang 18 måneders løn med sig, efter at den forhenværende topchef er trådt tilbage, fordi han nu er mistænkt i en hvidvasksag i den hollandske bank ABN Amro.

Hans faste løn udgjorde i 2020 15 mio. kr., og oveni denne kom bonusser på 3,7 mio. kr. Danske Bank oplyser til Børsen, at beløbet vil blive modregnet, hvis Chris Vogelzang får et nyt job i opsigelsesperioden.

BRANCHENYT
Læs også