Finans

Aktionærforening efter direktør-exit i Danske Bank: Beklageligt for banken og for aktionærerne

Dansk Aktionærforening mener, at Danske Bank skal bruge den pludselige modgang til at vise mod og handlekraft for den nye retning, der er lagt i banken.

Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening.

Det er beklageligt for både Danske Bank og for aktionærerne, at Chris Vogelzang forlader Danske Bank.

Det er meldingen fra Dansk Aktionærforening, efter at Carsten Egeriis er blevet udnævnt som ny adm. direktør i landets største bank.

Det er sket, fordi Chris Vogelzang i løbet af weekenden sagde op, da han er mistænkt i en sag om hvidvask hos sin tidligere arbejdsgiver ABN Amro.

»Chris Vogelzangs afsked er beklageligt for banken og for aktionærerne. Men set udefra, så er det vanskeligt at klandre den daværende bestyrelse for de valg, som blev truffet,« udtaler Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, i en skriftlig kommentar.

Han mener, at den nu forhenværende direktør fik igangsat interne fornyelser og oprydninger, mens han i mindre grad fik sat et tydeligt aftryk i offentligheden omkring den retning, banken skal have de kommende år.

»Vi har undervejs eftersøgt en mere proaktiv offentlig profil, og den kan vi så håbe, at hans efterfølger i højere grad kan fylde ud,« udtaler Mikael Bak.

Ifølge direktøren ligger det helt store potentiale i at få afsluttet de interne processer og oprydningen, så banken ifølge Mikael Bak kan melde klart ud til danskerne og de mange tusinde aktionærer, hvordan banken for alvor vil genvinde positionen som Nordens førende bank.

»Aktionærerne har efterlyst en ny kurs, og det er vigtigt, at den nye direktør i samarbejde med bestyrelsen får vist dette til offentligheden,« understreger Mikal Bak og tilføjer:

»2021 skulle være året, hvor Danske Bank for alvor kom ud af oprydningsfasen og ind i vækstfasen. Nu kan vi så frygte, at det kan tage lidt længere tid, med mindre Carsten Egeriis hurtigt griber depechen, og får sat sit eget tydelige præg på kommunikationen fra banken.«

BRANCHENYT
Læs også