Finans

Danske Bank vil forsvare sig mod erstatningskrav

Danske Bank kommenterer nu den erstatningssag, der er anlagt ved de danske domstole mod Danske Bank og tidligere direktør Thomas Borgen.

Danske Banks hovedkontor på Holmens Kanal i København. Foto: Polfoto. 

Den amerikanske stat er, som Børsen beskrev tirsdag, blandt de parter, der har anlagt en civil erstatningssag ved de danske domstole mod banken og dens tidligere topchef Thomas Borgen.

Danske Bank afviser dog erstatningskravet, oplyser banken tirsdag aften.

”Banken har til hensigt at forsvare sig mod disse krav. Tidspunktet for afslutningen af sådanne retssager og deres udfald er usikkert,” skriver banken i en pressemeddelelse.

På baggrund af dagens mediedækning af civile søgsmål henviser banken kortfattet til offentiggørelsen af eventualforpligtelser i årsrapporten for 2020.

”Summen af erstatningskrav udgjorde 12,4 mia. kroner ved udgangen af 2020. Vi opdaterer enhver potentiel udvikling på kvartalsbasis, men summen af krav afviger ikke væsentligt fra allerede offentliggjorte tal. Eventualforpligtelserne relateret til civile aktionærers søgsmål og det relaterede beløb, der er beskrevet i dagens mediedækning, er en del af oplysningerne i vores årsrapport for 2020,” skriver banken.

Det er den amerikanske stat og Federal Retirement Thrift Investment Board, som har ansvaret for en af de største statslige amerikanske pensionskasser, der står bag stævningen.

BRANCHENYT
Læs også