Serier

Pensionsselskabernes frontfigur Kent Damsgaard kalder på gearskifte for grøn eksport: »Vi er nødt til at gå mere strategisk til værks«

En ny taskforce og nye eksportstøtteordninger er ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension vejen til at udnytte store grønne eksportmuligheder.

Den grønne bølge
Kent Damsgaard tiltrådte i efteråret 2020 som ny direktør i Forsikring & Pension. Tidligere var han direktionsmedlem i DI. Foto: Gregers Tycho

Indimellem sker det helt af sig selv; et dansk pensionsselskab skyder danske lønmodtageres opsparing i et stort udenlandsk klimaprojekt, hvor danske vindmøller eller anden grøn teknologi spiller en hovedrolle. På den måde er danske pensionspenge med til at understøtte dansk eksport og skabe danske arbejdspladser.

Problemet er bare, at den form for samspil sker alt for tilfældigt, lyder det fra adm. direktør i brancheorganisationen Forsikring & Pension (F&P) Kent Damsgaard. Han mener, at Danmark lige nu står med så stærke klimakort på hånden, at man ikke må lade tilfældigheder afgøre, om vi spiller dem rigtigt. ..

Læs også
Top job