Finans

Efter giganttab på hedgefond og fyrede chefer: Storbank vil hente friske milliarder

Credit Suisse vil hente omkring 2 mia. dollars for at styrke balancen, efter selskabet for nylig tog et tab på omkring 4,7 mia. dollars på Achegos Capitals kollaps.

Den negative omtale er for nylig væltet ind over den schweiziske storbank Credit Suisse, efter at banken har måttet tage et tab på hele 4,7 mia. dollars som følge af en kollapset amerikansk hedgefond. Foto: Arkiv.

Når man må æde et tab på 4,7 mia. dollars som følge af en amerikansk hedgefonds kollaps, burde det nok være forholdsvis vanskeligt at rejse nye penge.

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet for storbanken Credit Suisse, der ifølge CNN forventer at hente 2 mia. dollars i frisk kapital for at styrke balancen.

Udmeldingen kommer, efter at Credit Suisse bl.a. for nylig opsagde sin risiko- og compliancedirektør, Lara Warner. Det skete efter Archecos Capitals kollaps, der altså førte til det enorme tab.

»Det markante tab i vores primære forretning relateret til en amerikansk-baseret hedgefonds fejl, er uacceptabelt,« har Thomas Gottstein, der er topchef i Credit Suisse, tidligere sagt til Financial Times.

Han anerkendte ved samme lejlighed, at det kombineret med andre udfordringer havde skabt bekymringer blandt selskabets aktionærer. F.eks., at banken godkendte et lån på 160 mio. dollars til Greensill Capital, der er gået konkurs og ikke kan betale sin gæld.

Alt det til trods ser det altså ikke ud til, at Credit Suisse får problemer med at hente den friske kapital.

Credit Suisse kom ud af første kvartal 2021 med et underskud på 827 mio. dollars, hvilket særligt skyldes det føromtalte tab.

BRANCHENYT
Læs også