Finans

Sydbank fastholder forventningerne trods »stærk og lovende start« på året

Sydbank kommer stærkt ud af første kvartal, men forventer fortsat et resultat efter skat i intervallet 850-1.150 mio. kr.

Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

På trods af et første kvartal, som Sydbank selv betegner som en »stærk og lovende start« på året, fastholder banken sine forventninger til 2021.

Derfor forventer Sydbank fortsat et nettoresultat på 850-1150 mio. kr. for året som helhed.

Det viser regnskabet for første kvartal, som banken har offentliggjort onsdag.

Sydbank kommer ud af årets første tre måneder med en bundlinje, der er femdoblet i forhold til sidste år, hvor coronaen ramte. Periodens resultat lander på 291 mio. kr. mod 55 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

»Det er glædeligt, at resultatet for første kvartal viser en klar positiv retning, hvor indtægterne stiger markant som følge af de gennemførte tiltag for at løfte indtjeningen, overtagelsen af Alm. Brand Bank samt højt aktivitetsniveau på de finansielle markeder,« udtaler adm. direktør Karen Frøsig i forbindelse med regnskabet.

Også på toplinjen vokser banken. Sydbank øgede i første kvartal basis- og handelsindtjeningen til knap 1,2 mia. kr. mod 967 mio. kr. året før.

Sydbank opkøbte sidste år bankaktiviteterne i Alm. Brand-koncernen for en pris på 1,83 mia. Ifølge Karen Frøsig er integrationen af opkøbet forleøbig gået efter planen.

»Integrationen af Alm. Brand Bank forløber helt som planlagt. Alle filialer er lagt sammen med de oprindelige Sydbank-filialer,« siger hun i forbindelse med regnskabet.

Som følge af overtagelsen af Alm. Brand Bank, forventes indtjeningen at stige markant i år.

BRANCHENYT
Læs også