Finans

Realkredit Danmark får ny chef

Kamilla Skytte afløser Carsten Nøddebo som topchef i 2022.

Humøret var højt, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (th) deltog på Realkreditforeningens årsmøde med foreningens formand, Carsten Nøddebo (i midten), nationalbankdirektør Lars Rohde og en stor del af finansektorens pinger. Måske stivner smilene, nu da ministeren sender en ny stor regning til finanssektoren. Foto: Lars Krabbe Foto: Lars Krabbe

Efter 3 år i Realkredit Danmark og de sidste 12 som topchef, har Carsten Nøddebo valgt at trække stikket fra realkreditkæmpen.

Selvom det først bliver fra 2022, så er afløseren allerede fundet, skriver Danske Bank, der ejer Realkredit Danmark, i en pressemeddelelse.

Ny topchef bliver Kamilla Hammerich Skytte, der indtræder i stillingen senest 1. februar, 2022. Hun er 48 år og kommer fra en stilling som adm. direktør i Nordea Kredit. Derudover har hun en lang karriere og omfattende erfaring fra den finansielle sektor.

»Jeg ser frem til at være med i ledelsen og at stå i spidsen for Realkredit Danmark, som jeg har altid har haft stor respekt for. Realkredit Danmark bidrager til vigtige fornyelser i dansk realkredit, uden at man går på kompromis i forhold til at bevare et robust realkreditsystem,« udtaler Kamilla Skytte i forbindesle med annonceringen af tronskiftet i Realkredit Danmark.

Carsten Nøddebo udtrykker også stor tilfredshed med valget - og samtidig med, at man har sikret sig en afløser i god tid inden overdragelsen:

»Vi får mulighed for at gennemføre et generationsskifte på en god og velforberedt måde. Jeg er overbevist om, at Kamilla med hendes faglige kompetencer og stærke kundefokus vil være den helt rigtige til at stå i spidsen for Realkredit Danmark fremover,« udtaler Carsten Nøddebo, der endnu ikke har besluttet sig for, hvad han skal lave i fremtiden efter Realkredit Danmark.

Læs også
Top job