Finans

Nykredit i fremgang: Nu vil realkreditkæmpen have ro på boligmarkedet

Nykredit har torsdag morgen offentliggjort regnskab, hvor den håber på et mere roligt boligmarked.

Nykredit på Kalvebod Brygge i København.

Det danske boligmarked har den seneste tid været brandvarmt, både hvad angår tempoet og prisstigningerne.

Faktisk så varmt, at realkreditkæmpen Nykredit nu håber, at der kommer mere ro på. Det fortæller Nykredit i forbindelse med det kvartalsregnskab, som torsdag morgen er offentliggjort.

»Vi forventer, at prisstigningerne på boligmarkedet vil aftage i løbet af året. Ligeså meget, som vi glæder os over at byde nye kunder velkommen, byder vi også et mere roligt boligmarked velkommen. Området omkring København og Aarhus vil især have gavn af en mere moderat prisudvikling,« siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Han opfordrer boligkøbere til at købe huse eller lejligheder for at bo i dem frem for at forvente at tjene penge på dem.

»Vi rådgiver altid vores kunder til at købe et hjem, fordi de gerne vil bo der i en række år, og ikke fordi de forventer prisstigninger,« siger Michael Rasmussen.

Det nye kvartalsregnskab fra Nykredit byder på vækst. Indtægterne er steget, og bundlinjen viser et overskud på 2,4 mia. kr.

I samme periode af 2020 havde Nykredit et underskud på 882 mio. kr., så der er altså tale om stor fremgang i indtjeningen.

Michael Rasmussen kalder da også regnskabet for »meget tilfredsstillende«.

Nykredit opjusterede forventningerne i april. Selskabet ser et forretningsresultat og resultat før skat for 2021 fra et niveau på 6,0 mia. kr. til 6,5 mia. kr. til et niveau på 7,25 mia. kr. til 7,75 mia. kr.

Baggrunden for opjusteringen var også en god udvikling og vækst i forretningen, udsigt til lavere nedskrivninger på udlån end tidligere for ventet samt gunstig udvikling på både beholdningsindtjening og porteføljen af forretningsmæssigt udgåede derivattyper.

BRANCHENYT
Læs også