Finans

Bitcoin falder drastisk, efter Elon Musk dropper valutaen

Tesla vil ikke længere tage imod Bitcoin som betaling, lyder det fra topchef Elon Musk.

Et tweet fra Elon Musk fik verdens største kryptovaluta, Bitcoin, til at falde drastisk tirsdag. I tweetet skrev han, at Tesla ikke længere vil modtage Bitcoin som betaling for sine elbiler pga. Bitcoins høje energiforbrug og dermed miljøbelastning.
Foto: Bloomberg/Andrew Harrer

Kursen på Bitcoin har taget et kraftigt dyk, efter Teslas topchef, Elon Musk, har meldt ud, at man ikke længere kan finansiere Teslas elbiler med Bitcoins.

Markedet reagerede prompte, og Bitcoin faldt cirka 17 pct. som konsekvens heraf fra næsten 55.000 dollars til 45.700 dollars.

Udmeldingen kom som en kommentar på Twitter, og Elon Musk begrunder beslutningen med, at kryptovalutaen ikke er miljøvenlig:

»Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer.«

Dog understreger han, at kryptovalutaen er en grundlæggende god ide.

»Vi mener, at den har en lovende fremtid. Men det kan ikke ske på bekostning af miljøet,« skriver han.

Det er en kendt sag, at udvinding af bitcoin er baseret på komplicerede og tidskrævede dataprocesser, som kræver særligt udviklede dataanlæg i store centre. Blandt andet i lande, hvor elektriciteten kommer fra kulkraftværker.

Ifølge CNN har Tesla ikke svaret på, hvor mange køretøjer, der er blevet købt med Bitcoin, og om Elon Musk tidligere var klar over kryptovalutaens miljømæssige påvirkning.

Elon Musk har indtil nu været meget optimistisk omkring Bitcoin. I februar lod han verden vide, at Tesla havde investeret 1,5 mia. dollars i Bitcoin, og i marts annoncerede han, at man nu kunne købe Tesla-biler med Bitcoins.

Tesla sælger ikke sine Bitcoins, og man vil genoptage handler med Bitcoin, når valutaen ikke længere er så miljøskadelig. Desuden kigger man efter andre kryptovalutaer, som bruger mindre end én procent af bitcoins energiforbrug, lød det fra Elon Musk onsdag.

Læs også
Top job