Finans

Mia Østergaard Nielsen rykker ind i topledelsen hos USTC

Mia Østergaard Nielsen tiltræder 1. september som Head of Corporate Governance i United Shipping and Trading Company.

Mia Østergaard Nielsen tiltræder den 1. september i ledelsen af familievirksomheden United Shipping and Trading Company (USTC).

31-årige Mia Østergaard Nielsen bliver snart indlemmet i den daglige ledelse i familievirksomheden United Shipping and Trading Company (USTC).

Den 1. september tiltræder hun som Head of Corporate Governance.

Skibskoncernen omsatte i det seneste regnskabsår for 76,3 mia. kr. og landede et overskud før skat på lidt over 1 mia. kr.

Mia Østergaard Nielsen er datter af grundlægger Torben Østergaard-Nielsen. Sidste år blev hendes storesøster, Nina Østergaard Borris, ansat som Chief Operating Officer.

Det er en stor personlig tilfredsstillelse, at familieejerskabet nu er samlet i en aktiv og engageret ledelse af koncernen.

Torben Østergaard-Nielsen, adm. dirketør i USTC

De to søstre blev også sidste år medejere af milliardkoncernen, da de hver fik 1/3 af ejerskabet af moderselskabet Selfinvest.

På Berlingske Tidendes liste over Danmarks rigeste indtog Østergaard Nielsen sidste år 6. pladsen. Ifølge Berlingske er familien med Selvinvest god for 22,2 mia. kr.

»Det er en stor personlig tilfredsstillelse, at familieejerskabet nu er samlet i en aktiv og engageret ledelse af koncernen. Der er ingen tvivl om, at Mias tiltrædelse fuldender cirklen, og jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med begge mine døtre om at videreudvikle USTC,« siger Torben Østergaard-Nielsen i en pressemeddelelse om den yngste datters indtræden i den daglige ledelse.

Mia Østergaard Nielsen har siden 2018 været medlem af bestyrelsen i Bunker Holding og blev i 2020 medlem af bestyrelserne i USTC og Uni-Tankers.

Hun får ansvaret for at styrke de strategiske rammer for topledelsen og skal sikre et stærkt aftryk fra moderselskabet på tværs af koncernens enheder.

Hendes søster, Nina Østergaard Boris, har det overordnede ansvar for forretningsoptimering og forretningsudvikling.

»De har begge nogle meget fremsynede ideer og tanker, og jeg ved, at vi i fællesskab vil danne en stærk alliance. Mia har brugt værdifuld tid uden for virksomheden og gennem sine eksterne erfaringer fået opbygget kompetencer, der kan styrke USTC«, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Det er et stort privilegium at være med til at lede USTC ind i en spændende fremtid.

Mia Østergaard Nielsen, head of corporate governance i USTC

Mia Østergaard Nielsen har indtil nu være ansat i headhunterfirmaet Spencer Stuart, hvor hun har siddet med rekruttering af topledelse. Hun har tidligere arbejdet i PwC.

»At blive fuldgyldigt medlem af det aktive ejerskab i USTC har længe ligget i kortene, og det er et stort privilegium at være med til at lede USTC ind i en spændende fremtid. Samtidig er jeg ydmyg over for opgaven og er helt bevidst om, at jeg stadig er en ung leder, der har meget at lære. Men med familieværdierne i årerne og mit flerårige tætte samarbejde med bestyrelserne er jeg klar til at tage fat sammen med de mange dygtige kollegaer i koncernen«, siger Mia Østergaard Nielsen.

USTC opererer ifølge det seneste regnskab i 33 lande. Koncernen har 130 kontorer på verdensplan og mere end 3.500 ansatte. Hovedkontoret ligger i Middelfart.

Udover USTC består moderselskabet Selfinvest af Selected Car Group og Selfinvest Family Office, der bl.a. varetager forvaltningen af Selfinvests' investeringsaktiver.

Under USTC ligger Bunker Holding Group, der omfatter flere selskaber, der handler med olie.

Bunker Holding, datterselskabet Dan-Bunkering og direktør Keld R. Demant er tiltalt for muligt brud på EU's sanktioner for at have leveret flybrændstof til Syrien. En sag, der skal for retten til efteråret, og hvor virksomhederne og direktøren nægter at have overtrådt loven.

Læs også
Top job