Finans

Saxo Bank åbner for handel med kryptovalutaer

Kunder i Saxo Bank vil fremover kunne handle med bitcoin, ethereum og litecoin.

Saxo Bank åbner for handel med tre kryptovalutaer. Foto: Casper H. Christensen

Kunder i Saxo Bank vil fremover få eksponering mod bitcoin, ethereum og litecoin. Fra den kommende uge giver banken nemlig kunderne mulighed for at handle de tre kryptovalutaer i valutakryds mod euro, dollar og yen.

Handlen kan foregå direkte via Saxo Banks systemer uden brug af en personlig wallet. Det oplyser Saxo Bank i en pressemeddelelse.

»Vi har som en af de første banker udviklet en løsning, der giver vores kunder adgang til de mest populære kryptovalutaer direkte fra vores handelsplatform på en fleksibel, reguleret og sikker måde,« udtaler Johannes Rovsing, nordisk direktør i Saxo Bank, i en pressemeddelelse.

»Vi har set en meget stor interesse for kryptovalutaer efterhånden som aktivklassen er modnet, og flere både private og institutionelle investorer ser nu også mod kryptovalutaer, når de skal diversificere porteføljen,« lyder det videre fra Johannes Rovsing.

I modsætning til at købe kryptovalutaer via sin private wallet vil man med løsningen fra Saxo Bank ikke komme til at eje den underliggende kryptovaluta.

»Da vi er en af de første banker, der lancerer dette produkt, har vi arbejdet målrettet på at give vores kunder en unik mulighed for at opnå eksponering mod de mere volatile kryptovalutaer i et solidt og sikkert format, som vi kender det fra traditionel valutahandel. Det er dog vigtigt, at man er opmærksom på den høje risiko, som følger med investering i kryptovalutaer, der netop er kendt for store og pludselige prisudsving,« lyder det fra Johannes Rovsing.

Det seneste år bitcoin gået fra en pris på under 10.000 dollars pr. bitcoin til 37.700 dollars pr. bitcoin. Undervejs har kryptovalutaen haft en pris på over 62.000 dollars.

BRANCHENYT
Læs også