Serier

En kærlighedsaffære førte Jens Christian 16.000 km væk

Det var forelskelse og eventyrlyst, der i 1992 trak Jens Christian Eriksen til Australien. I dag driver han egen virksomhed udenfor Sydney, men længslen mod Danmark kan mærkes – i hvert fald hos hans børn.

Globale Danskere
47-årige Jens Christian Eriksen er egentlig fra Nakskov, men en forelskelse og en eventyrlyst førte ham til Australien, hvor han har tilbragt over 20 år af sit liv. Foto: Privat

Når man taler med en udlandsdansker lige omkring sankthans, er det ikke ualmindeligt, at bemærkningen »jeg savner de danske somre« falder. Det sker også, da Jyllands-Posten interviewer Jens Christian Eriksen, som bor lidt nord for Sydney i Australien. For selv om danskerens hjem ligger i lidt af et smørhul med Stillehavet på den ene side og den naturskønne nationalpark Blue Mountains på den anden, er det svært ikke at blive grebet af vemod og længsel ved tanken om de lange, lyse nætter.

Ikke desto mindre har Australien dannet rammen om Jens Christian Eriksens liv siden 1992, hvor han for første gang begav sig “down under”. Han var 18 år og havde lige afsluttet gymnasiet. Her havde han mødt australieren Sally, der var på udveksling fra det fremmede land helt omme på den anden side af jordkloden. ..

Læs også