Finans

Elon Musk er klar til at skyde op mod 187 milliarder kroner i sit vilde internet-eventyr

Milliardæren bag Tesla og SpaceX forventer, at der skal investeres mellem 125 og 187 mia. kroner i Starlink-projektet.

En portion Starlink-satellitter sendes op med SpaceX-raket den 20. januar 2020. Nu har SpaceX sendt ti raketter op med satellitter i drift, så det samlede antal nærmer sig 600. Foto: SpaceX

Der er risikovillige investorer, der er ekstremt risikovillige investorer, og så er der Elon Musk.

Milliardæren bag Teslas elbiler og SpaceX’s rumraketter fik tirsdag endnu engang understreget sit mod som iværksætter, da han ifølge Reuters fortalte, at han forventer at skulle investere mellem 20 og 30 mia. dollars i internetprojektet Starlink. Det svarer til mellem 125 og 187 mia. kr.

Det var i et videointerview under Mobile World Congress i Barcelona, at den farverige entreprenør fortalte om sit seneste vilde eventyr. Starlink-projektet handler om at sende tusindvis af satellitter i baner omkring jorden og på den måde dække store dele af kloden med lynhurtig internetforbindelse. Det skal bl.a. sikre internetforbindelse til folk, der lever i fjerntliggende egne.

Starlink
  • Satellit-projekt under rumfartsfirmaet SpaceX
  • Målet er at dække jordkloden - minus de nordligste og sydligste breddegrader - med lynhurtigt internet.
  • Starlink har samlet fået tilladelse til at sende 42.000 satellitter op - et ekstremt antal i forhold til mængden af satellitter i øvrigt.
  • Hver satellit vejer 260 kg og bliver sendt op i en bane 550 km over jorden.

Allerede nu har Starlink omkring 1.500 satellitter i drift og opererer i en række forskellige lande. Det har ifølge Reuters sikret Starlink omkring 69.000 kunder, men forventningen er, at det vokser til en halv million kunder inden for de næste 12 måneder.

Alligevel er der lang vej til sorte tal på bundlinken. Således fortalte Elon Musk tirsdag, at han forventer at skulle investere 5-10 mia. dollars (31-62 mia. kr.), i Starlink inden pengestrømmen er positiv.

»Det er selvsagt en hel del,« lød det ifølge Reuters fra Elon Musk.

Kritiske spørgsmål til Elon Musk gik på, om det nogensinde er realistisk at få investeringerne hjem, når Starlink primært går efter de forholdsvis få mennesker, som lever i fjerne egne. Men Elon Musk insisterede på, at Starlink kan opfylde et vigtigt behov.

»Der er et behov for opkobling i områder, der ikke har det lige nu,« sagde Elon Musk på konferencen i Barcelona.

Læs også
Top job