Finans

Jobindex-velhaver tjente en kvart milliard i 2020: Det hele begyndte med et skakprogram for 40 år siden

Manden bag Jobindex, Kaare Danielsen, tjente sidste år 254 mio. kr. efter skat i sit personlige selskab.

Kaare Danielsen, stifter og hovedaktionær i Jobindex har haft et fremragende 2020, men det hele begyndte med en skakcomputer for 40 år siden. Foto: Casper Holmenlund Christensen

2020 blev et ualmindelig godt år for Jobindindex-stifteren Kaare Danielsens personlige formue.

Selv om coronakrisen resulterede i en alvorlig krise undervejs, kom jobannonceportalen Jobindex og Kaare Danielsens andre investeringer suverænt igen og gav ham et samlet overskud efter skat på 254 mio. kr. i selskabet Danielsen 2 Aps, hvilket står i skærende kontrast til et tab på 53 mio. i 2019.

Det store overskud skyldes først og fremmest kursstigninger Jobindex, som Kaare Danielsen selv stiftede i 1992, og hvor Danielsen 2 Aps ejer 92 pct. Men der har også været fremgang for andre af de selskaber, som Kaare Danielsen har investeret i herunder SimpleSite, Tradeshift, Bellebeat Inc., To Good To Go og GoMore.

»Det er jo først og fremmest aktiekursen på jobindex, der giver udslaget. Men Jobindex har også haft et rigtig godt år. Især, når man tænker på, hvordan det så ud for et år siden, da vi mistede halvdelen af omsætningen fra den ene dag til den anden (på grund af coronakrisen. I dag ligger vi 40 pct. over niveauet før krisen,« siger Kaare Danielsen, der også er adm. direktør i Jobindex.

Det mest utrolige er, at det skakprogram, jeg lavede for 40 år siden, stadig er i produktion. Jeg har lige fået en royalty check, fordi de har solgt 30.000 eksemplarer af min skakcomputer i Frankrig.

Kaare Danielsen, stifter og adm. direktør i Jobindex

Men derudover tjener Jobindex-stifteren også penge på rettighederne til en række skakprogrammer for skakcomputere, der sælges i legetøjsforretninger over hele verden. Det er ikke derfra den største indtjening kommer i dag, men det var til gengæld der, hans iværksætterkarriere begyndte for 40 år siden, da han udviklede sit eget skakprogram.

»De penge jeg tjente på skakprogrammerne, brugte jeg til at stifte Jobindex, så på den måde hænger historien sammen,« siger Kaare Danielsen og tilføjer, at der dengang ikke var risikovillige investorer, som stod i kø med venturekapital.

I 1996 stiftede han så Jobindex, der et årti senere havde en million brugere, og som i dag er Danmarks største jobportal. Men derudover tjener Kaare Danielsen altså stadig penge på sine gamle skakprogrammer.

»Det mest utrolige er, at det skakprogram, jeg lavede for 40 år siden, stadig er i produktion. Jeg har lige fået en royalty check, fordi de har solgt 30.000 eksemplarer af min skakcomputer i Frankrig. Jeg kender ikke til andre 40 år gamle programmer, der stadig er i produktion,« siger Kaare Danielsen.

Læs også
Top job