Finans

Medvinden fortsætter for Nykredit - opjusterer med 1 mia. kr.

Høj aktivitet og »tilfredsstillende vækst« er to af de faktorer, der ligger bag opjusteringen.

Foto: Håkan Dahlström

Det fortsætter med at gå langt bedre end ventet for Nykredit.

Den danske realkreditmastodont har derfor igen skruet markant op for forventningerne til 2021. Nykredit har hævet forventningerne til forretningsresultatet og resultatet før skat fra intervallet 7,25 til 7,75 mia. kr. til niveauet 8,25 til 8,75 mia. kr. Det oplyser Nykredit i en selskabsmeddelelse.

Opjusteringen skyldes en kombination af bl.a.  »stor aktivitet« og »tilfredsstillende vækst i forretningen«.

»De positive takter fra begyndelsen af året er fortsat hen mod sommeren, og vi ser både et dansk erhvervsliv og et boligmarked, som generelt er i god gænge,« udtaler Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit i forbindelse med opjusteringen.

Derudover melder Nykredit også om »fortsat lave nedskrivninger på udlån«.

»Vores nedskrivninger er fortsat meget lave, og de 2,1 mia. kr., vi satte til side sidste år til at dække fremtidige tab som følge af coronakrisen, er endnu ikke kommet i brug. Samtidig ser vi en tilfredsstillende udvikling i aktivitet og tilgang af kunder i både Nykredit Bank og Totalkredit, og bevægelserne i de finansielle markeder er fortsat gunstige,« lyder det fra Michael Rasmussen.

Nykredit opjusterede senest forventningerne i midten af april.

Denne opjustering kom efter, at Nykredit i løbet af 2020 opjusterede forventningerne fem gange. Den første opjustering i 2020 kom i begyndelsen af året, og efterfølgende fulgte flere opjusteringer, efter at det stod klart, at koncernen ikke blev ramt så hårdt af coronakrisen som frygtet.

Realkreditkæmpen kom igennem årets første tre måneder med et overskud på 2,4 mia. kr. Nykredit kommer med sit halvårsregnskab den 19. august.

Læs også
Top job