Finans

Danske Bank sælger private banking-aktiviteter i Luxembourg

Danske Bank har solgt sine private banking-aktiviteter i Luxembourg til Union Bancaire Privée (UBP). Det er forretningsaktiviteterne i Danske Bank International i Luxembourg, der er blevet solgt.

Arkivfoto: Jens Dresling.

- Beslutningen afspejler vores bestræbelser på at forenkle Danske Bank og understøtter vores strategi om at fokusere på at være til stede på geografiske markeder, som er væsentlige for at servicere vores kunder, eller som på anden måde er strategisk vigtige for nordiske kunder eller nordiske hjemmemarkeder, skriver banken om salget.

Danske Bank vil i stedet fokusere på kernemarkederne i Norden, hvilket er en del af bankens strategi.

- Det er dog ikke en beslutning, vi tager let på, da vi har et stærkt forhold til og føler et stort ansvar for vores kunder og medarbejdere i Luxembourg. Med UBP er vi sikre på, at vi har fundet den helt rette partner for vores kunder, en partner som fortsat vil opfylde kundernes individuelle behov med den højest mulige kvalitet, og samtidig være en god arbejdsgiver for vores dygtige og engagerede medarbejdere, siger Glenn Søderholm, Head of Personal & Business Customers.

DBI har omkring 70 medarbejdere og cirka 1000 privatkunder, som primært er kunder, der bor uden for Norden.

Handlen forventes at resultere i en engangsindtægt for banken på cirka 250 mio. kr.

Det betyder dog ikke, at Danske Bank ændrer på sine forventninger til 2021.

Salget er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder. Og den endelige godkendelse ventes i løbet af andet halvår 2021.

Læs også
Top job