Finans

Jyske Bank opjusterer forventningerne

Jyske Bank har lige som flere andre store finansinstitutioner opjusteret forventningerne.

København K: Jyske Bank. Visa/Dankort splittes op i to, så kunderne nu skal have to kort i stedet for et. Et Visa til køb i udlandet og et andet til køb i DK.

Listen over store finansinstitutioner, der har opjusteret efter mere medvind end ventet, fortsætter med at vokse. Nu er Jyske Bank også at finde på listen, efter at banken med hovedsæde i Silkeborg mandag morgen har opjusteret forventningerne.

»Efter et godt 1. halvår opjusteres forventet resultat pr. aktie i 2021 til 34-38 kr. fra 31-35 kr. Det svarer til et centralt skøn på årsresultat på 3,5 mia. kr. før skat og 2,75 mia. kr. efter skat,« skriver Jyske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

I forbindelse med opjusteringen oplyser Jyske Bank, at den er kommet igennem første halvår med basisindtægter, der er steget med 13 pct., mens omkostningerne er faldet. På bundlinjen er banken kommet igennem de første seks måneder af året med et resultat efter skat på knap 1,7 mia. kr.

»Der er i mindre omfang tilbageført nedskrivninger på udlån m.v. uden nogen reduktion i det ledelsesmæssige skøn vedrørende covid-19,« oplyser Jyske Bank.

Den seneste tid har budt på flere opjusteringer i finanssektoren. Blandt de største institutter i Danmark begyndte den nuværende bølge af opjusteringer den 1. juli, da Nykredit opjusterede forventningerne.

Efterfølgende har Spar Nord, Danske Bank og Sydbank alle opjusteret forventningerne. Jyske Bank har ikke fremhævet forhold, der har ført til opjusteringen.

I de andre store banker, som har opjusteret, er der bl.a. blevet meldt om høj kundeaktivitet.

Læs også