Finans

Karen Frøsig stempler ind i ligestillingsdebatten: »Det kan simpelthen ikke være rigtigt«

For første gang har Karen Frøsig, topchef i Sydbank, blandet sig i ligestillingsdebatten.

Karen Frøsig, topchef i Sydbank. Arkivfoto: Casper Dalhoff.

Der er behov for kvoter for kvinder. Både på ledelsesniveau og i bestyrelser. Sådan lyder det nu fra Karen Frøsig, topchef i Sydbank, i et interview med Berlingske.

»Jeg har ofte følt mig alene som kvinde i toppen af dansk erhvervsliv, men jeg har altid tænkt, at det ville være anderledes, når min datter skulle i gang med sin karriere. Men nu er min datter 30 år, og jeg kan se, at der ikke er meget, der har rykket sig, og det kan simpelthen ikke være rigtigt,« siger Sydbank-chefen i interviewet.

Det er første gang, at Karen Frøsig udtaler sig om emnet, og det bliver også en engangsforestilling. Karen Frøsig har nemlig ikke tænkt sig at blande sig i debatten fremadrettet.

I januar kunne Finans fortælle, at otte af 90 direktionsmedlemmer i landets banker var kvinder.

»Det er bestyrelserne, der skal løse det. Jeg har været med til at uddanne masser af kvinder. Der er dygtige kvinder i sektoren, så bestyrelserne har gode muligheder for at gøre det anderledes fremover,« lød det dengang fra Lars Krull, seniorrådgiver på Aalborg Universitet.

En erfaren headhunter vurderede i samme ombæring, at det kommer til at tage tid at rette op på kønsfordelingen i toppen af den danske banksektor.

»Man skal have bygget en solid pipeline af kvinder længere nede i organisationen. Det løser desværre ikke problemerne i den takt, man ønsker det, men vi har nu en gang en situation, hvor andelen af kvinder i toppen er meget lav. Det er svært at se løsningen inden for en overskuelig horisont,« udtalte Mette Aagaard, partner hos headhunteren Spencer Stuart.

Læs også