Finans

Bitcoin sendt tilbage til årets start

Bitcoin handles igen for under 30.000 dollars stykket, mens den næststørste digitale valuta, ether, er faldet til et prisleje omkring 1.750 dollars stykket.

Så godt som ingen af de store kryptovalutaer er gået fri for det seneste døgns prisfald. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

For de mange nye kryptoinvestorer, som i løbet af 2020 og begyndelsen af i år fandt vej til et marked, der tilsyneladende red på en ustopppelig grøn bølge, må disse måneder synes uendelig lange.

Bedre blev situationen ikke det seneste døgn, da kryptomarkedets samlede værdi ifølge Coinmarketcap faldt med omtrent 100 mia. dollars.

Værdien af samtlige kryptovalutaer, som Coinmarketcap holder øje med, er nu knap 1.200 mia. dollars.

Bitcoin, hvis værdi stadig udgør næsten halvdelen af det samlede marked, er de seneste 24 timer faldet med mere end seks pct.

Verdens første og mest populære kryptovaluta kan derfor i skrivende stund erhverves for mindre end 30.000 dollars stykket. Det er første gang siden 22. juni, hvor prisen på bitcoin ligeledes faldt under 30.000 dollars-grænsen for en kort stund.

Ser man bort fra den 22. juni, skal man tilbage til 1. januar i år for at finde bitcoin til en lignende pris. I mellemtiden nåede investorerne at handle bitcoin op i sit indtil videre højeste prisleje, da den digitale valuta i april gik for knap 65.000 dollars stykkets.

Nattens prisdyk gik som sædvanlig også ud over Ethereum-netværkets primære valuta, ether, som på 24 timer har fået udvisket mere end otte pct. af sin værdi.

Ether handles i skrivende stund for omtrent 1.750 dollars stykket, hvilket er næsten 60 pct. lavere end valutaens indtil videre højeste markedspris, som blev noteret i maj, da en ether stod i 4.362 dollars.

Forklaringen på de fortsatte prisfald kan hænge sammen med gårsdagens aktienedtur, skriver CNBC. Spekulationer om en pandemi, der kunne vende tilbage med fornyet kraft, har ifølge det amerikanske medie også afskrækket investorer fra risikable aktiver som kryptovalutaer.

Kinas hårde linje overfor blandt andre de såkaldte miners, som veksler computerkraft for kryptovaluta, fremhæves også igen som en årsag til markedets fortsatte nedtur.

Blandt de mindre dårlige nyheder for kryptoentusiaster kan nævnes, at antallet af computere dedikeret til bitcoins blockchain - det, der også kaldes nodes - for nylig blev registreret som det højeste nogensinde.

Den 5. juli var der ifølge kryptoanalytiker Simon Peters fra handelsplatformen Etoro 13.374 nodes, der bidrog til bitcoins blockchain.

»Udvidelsen af nodes på netværket er med en stigning på mere end 2.000 i år en positiv indikator på dets decentraliserede natur,« skriver Simon Peters i en kommentar til nyheden.

Læs også