Finans

Verdens største investor: Sommeren kan byde på flere udsving

Hvis der kommer fald på finansmarkederne, kan det være en mulighed for at justere sin portefølje, lyder det fra Blackrock.

Deltavarianten har allerede en gang sat gang i bekymringerne på finansmarkederne. Foto: Brendan Mcdermid

Sommeren har allerede budt på udsving, og der kan komme flere episoder, hvor investorerne står i kø ved udgangen i løbet af sommeren.

Sådan lyder det i en ugentlig markedskommentar fra Blackrock, der er verdens største kapitalforvalter.

»Volatiliteten er stigende, da bekymringer om nye virusmutationer er taget til, og den er blevet forværret af en for aggressiv positionering og et tyndt sommermarked. De seneste udsving i stemningen afspejler efter vores opfattelse den usædvanligt brede vifte af potentielle udfald i den nuværende økonomiske genstart. Overreaktioner på markedet kan skabe muligheder for at justere porteføljen,« skriver Blackrock.

Og justeringen skal ikke være mindre risiko. I stedet skal justeringen være i den anden retning, lyder det fra Blackrock.

Den 19. juli blev markederne ramt af kraftige fald. I USA faldt Dow Jones-indekset med 2,09 pct., og det europæiske Europe Stoxx 50-indeks faldt med 2,66 pct. Fra flere sider blev faldene udlagt som en reaktion på udbredelsen af den nye delta-variant og frygten for, at det kunne gå ud over den økonomiske udvikling.

I Blackrock er man dog fortsat af den overbevisning, at økonomien er i gang med at rejse sig efter corona-tæskene.

»Vi mener, at den kraftige genopretning af den økonomisk aktivitet fortsat vil være det vigtigste for markederne. Det er for tidligt at sige, at de nye virusvarianter vil afspore den økonomiske genopretning. Resultatet af vaccinerne er stadig i overensstemmelse med den forventede effektivitet, og det bliver efter vores overbevisning afspejlet i antallet af hospitalsindlæggelser,« skriver Blackrock, der peger på, at der ikke længere er den samme sammenhæng mellem antallet af smittetilfælde og indlæggelser som tidligere.

Læs også
Top job