Finans

Jyske Bank hiver Lars Mørch ind i ledelsen

Jyske Bank har ansat Lars Mørch, der stoppede som direktør i Danske Bank efter hvidvaskskandalen, som ny direktør og medlem af bankens koncernledelse.

Lars Mørch var anset som kronprins i Danske Bank, før han i april 2018 valgte at trække sig. Arkivfoto.

Tre år efter han forlod sin direktørpost i Danske Bank i kølvandet på hvidvaskskandalen, er Lars Mørch tilbage i ledelsen hos en af landet største banker.

Jyske Bank skriver i sit regnskab for andet kvartal, som blev offentliggjort tirsdag morgen, at banken med virkning fra 1. august har ansat 49-årige Lars Mørch som direktør og medlem af koncernledergruppen.

»Ansvarsområdet er koncernens langsigtede konkurrencekraft og markedsplacering,« skriver Jyske Bank i regnskabet.

Lars Mørch var ansat i Danske Bank i næsten 20 år frem til 2018. I årene 2012-2018 var han medlem af koncerndirektionen i landets største bank og var af flere udset som en potentiel kronprins, men forlod som den første ledelseslaget i banken i april 2018 som følge af hvidvasksskandalen.

Lars Mørch havde siden 2012 været ansvarlig for international banking og dermed også haft ansvaret i den periode, hvor beskidte penge blev vasket rene gennem bankens filial i Estland.

Lars Mørch blev i maj 2019 sammen med Danske Banks tidligere topchef Thomas F. Borgen og en række andre tidligere ansatte i Danske Bank sigtet af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK, også kendt som bagmandspolitiet), men SØIK valgte at frafalde sigtelserne i april i år.

Siden 2018 har Lars Stensgaard Mørch beskæftiget sig med forskellige konsulentopgaver.

I Jyske Bank bliver han en del af koncernledergruppen, der er placeret lige under det øverste ledelseslag, nemlig koncerndirektionen, der består af ordførende direktør Anders Dam og de tre bankdirektører Niels Erik Jakobsen, Peter Schleidt og Per Skovhus.

Læs også
Top job