Finans

Jyske Bank-topchef: Har længe vidst, kronprins ikke kunne godkendes

Lars Mørch blev for nylig afvist af Finanstilsynet som fit & proper.

Det kom ikke som en overraskelse for toppen af Jyske Bank, da Finanstilsynet onsdag afviste at godkende nyligt ansatte Lars Steensgaard Mørch.

Det skriver FinansWatch.

Det er bankens øverste chef, der i et tweet gør opmærksom på, at banken længe har kendt til situationen.

- Blot for at rydde enhver misforståelse af vejen, så har vi i et par måneder vidst, at Finanstilsynet ikke her og nu kunne godkende Lars Mørch. Alligevel har vi valgt at ansætte ham fra 01.08.21, fordi han er meget dygtig og passer til os, skriver Anders Dam på det sociale medie Twitter.

Lars Mørch Steensgaard var ellers angiveligt blevet udset som kronprins i banken, og stod dermed potentielt til på sigt at overtage roret efter Anders Dam.

Det er den såkaldte fit & proper-godkendelse, som Finanstilsynet ikke vil give til Lars Steensgaard Mørch. Det skyldes, at han var en del af ledelsen i Danske Bank, mens hvidvask-skandalen udspillede sig.

Tilsynet har i sin vurdering lagt vægt på "personens rolle i hændelsesforløbet, og at personen, uanset at vedkommende tog relevante initiativer undervejs, ikke agerede tilstrækkeligt, herunder især i lyset af 2018-lovændringen," oplyste Finanstilsynet i forbindelse med afgørelsen onsdag.

Læs også