Finans

Alm. Brand sælger pensionsforretningen

Nordic I&P køber Alm. Brand Liv og Pension.

Alm Brand sælger sin pensionsforretning Alm. Brand Liv & Pension til Nordic I&P for 1,1 mia. kr.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse.

Salget medfører en regnskabsmæssig gevinst på ca. 565 mio. kr. og Alm. Brand løfter på den baggrund forventningerne til året med en halv milliard kroner til et koncernresultat på 1.200-1.250 mio. kr. før skat.

Som en del af aftalen har Alm. Brand Forsikring indgået en distributionsaftale med Nordic I&P om salg af pensionsordninger.

»Med salget af Alm. Brand Liv og Pension fokuserer vi fremadrettet skarpt på skadesforsikring. Med overtagelsen af Codans danske aktiviteter og den efterfølgende sammenlægning og integration af de to selskaber vil vi være stærkt rustet til at skabe værdi for vores kunder og ejere i de kommende år,« siger bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen i meddelelsen.

Rasmus Werner, der er koncernchef i Alm. Brand, kalder de 1,1 mia. kr., som Nordic I&P har givet for liv- og pensionsdelen for en "uhyre attraktiv pris":

»Vi har været i dialog med flere i forbindelse med salget. Og vi er er ekstremt glade for den pris, vi har fået for selskabet. Det afspejler, at vi har solgt et attraktivt selskab,« siger koncernchefen i et interview med MarketWire.

Alm. Brand meddelte allerede i juni, at man var på udkig efter en aftager til pensionsforretningen.

Salget er betinget af en godkendelse fra Finanstilsynet.

Fonden Alm. Brand af 1792 har i forbindelse med salget besluttet at øge sit tilsagn om deltagelse i den forestående fortegningsemission i Alm. Brand med yderligere 200 mio. kr. til i alt 4450 mio. kr. ved optagelse af lånefinansiering til i alt 700 mio. kr. mod tidligere 500 mio. kr.

Læs også