Finans

Spies oplever stor efterspørgsel på børnefri hoteller ovenpå coronakrisen

Der er en overvægt af kvinder, der vælger et børnefrit hotel på deres rejse, fortæller rejseselskabet.

Efterspørgsel på ferier uden børn er så stor, at Spies har valgt at omlægge endnu et hotel til "voksenhotel". Arkivfoto: Knud Wilhelmsen

Ovenpå coronakrisen, og alt hvad der fulgte med denne, har det danske rejseselskab Spies oplevet en øget efterspørgsel på en helt særlig ferieform:

Børnefri hoteller.

Således fortæller rejsefirmaet i en pressemeddelelse, at det oplever en stigning i antallet af søgninger på de såkaldte »voksenhoteller«, hvor adgang er forbudt for børn under 16 år.

Søgningen på disse hoteller er således steget med 16 pct. sammenlignet med 2019, og rejsearrangøren forventer derfor et år, hvor rigtigt mange tager på, hvad rejsearrangøren kalder for, et »børnebreak«.

Faktisk er udviklingen så stor, at selskabet har valgt at omdanne endnu et af dets hoteller til voksenhotel - denne gang på Mallorcas nordkyst. Det vil blive det 14. af slagsen i Spies’ portefølje af hoteller.

55 pct. af gæsterne på voksenhotellerne, som også går under betegnelsen Sunprime-hoteller, er kvinder. Og selvom det er det midaldrende klientel, der er mest glade for at komme på et hotel, hvor de helt unge ikke er til stede, så er der også folk i specielt kategorien ”under 30”, der tiltrækkes af konceptet.

»Selvom de fleste af vores gæster på Sunprime er mellem 50-64 år, så ser vi faktisk, at den næststørste gruppe er under 30 år,« siger kommunikationschef i Spies, Sofie Folden Lund, i pressemeddelelsen.

»Og man forstår jo godt, at for eksempel unge par eller veninder, der måske endnu ikke selv har fået børn, bliver tiltrukket af hoteller, som er helt fri for børn og badebolde – og hvor æstetik, mad og velvære er i højsædet,« tilføjer hun.

Læs også