Serier
BREAKING

Mikkel Solnado er helt ukendt i Danmark, men et nationalt hit i Portugal

Da Mikkel Solnado mistede sin far, den portugisiske skuespiller og komiker Raul Solnado, satte det gang i et musikeventyr, hvor han i flere år var den mest spillede musiker og komponist i Portugal.

Globale Danskere
Siden 2010 har Mikkel Solnado boet og arbejdet i Portugal, hvor han driver musikproduktionshuset Great Danes Studios. Her ses han sammen med sin kone Helena og børnene Clara på 5 år og Oliver på 8 år. Foto: Privat

Nogle danske musikere oplever at få deres store gennembrud i et andet land, mens de er totalt ukendte i Danmark. Sådan var det for musiker og komponist Mikkel Solnado, der har en dansk mor og en portugisisk far – og som i perioder har været en af de mest spillede kunstnere på de portugisiske radiokanaler.

Da han som 18-årig forlod Portugal til fordel for Danmark, var det svært at leve som musiker i det sydeuropæiske land, husker han. Efter noget tid fandt han dog ud af, at det heller ikke var nemt at slå igennem i Danmark, selvom han fik rimelig succes med en jingle, han producerede for en bilproducent. Derfor tog Mikkel Solnado i stedet en uddannelse som pædagog. ..

Læs også