Dansk flyselskab er gået konkurs

Rejsende er strandet i Billund Lufthavn som følge af, at det lille danske flyselskab Great Dane Airlines er gået konkurs.

Great Dane Airlines blev stiftet i 2018. Nu har selskabet drejet nøglen. Foto: Great Dane Airlines

Det danske flyselskab Great Dane Airlines har indgivet konkursbegæring og stoppet alle flyvninger. Det bekræfter adm. direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, over for Finans.

Konkursen betyder, at der i øjeblikket er 118 rejsende fra bl.a. Bravo Tours, der er strandet i Billund Lufthavn. Passagererne har billet til Syditalien, og de vil ifølge Bravo Tours-direktøren blive fløjet derned med et andet fly med få timers forsinkelse.

Det har ikke været muligt at få fat i Great Dane Airlines, der hverken svarer på telefon eller mail.

Til gengæld fortæller Peder Hornshøj, at han mandag eftermiddag har fået en melding om, at Great Dane Airlines har indgivet konkursbegæring.

»Det kommer som et chok for os. Det var et fantastisk godt flyselskab, som leverede varen, og gæsterne var vildt glade for dem,« siger Peder Hornshøj.

For Great Dane Airlines var coronakrisen i 2020 hård kost. Selskabet kom ud af året med et resultat på minus 50,6 mio. kr. Det er en fordobling af underskuddet fra 2019, som lød på 25,3 mio. kr.

Peder Hornshøj har ikke fået en forklaring på, hvorfor selskabet er gået konkurs.

»Selvfølgelig har coronakrisen kostet nogle penge, men vi har på ingen måde kunne mærke på dem, at der var en konkurs under opsejling,« siger han.

Great Dane Airlines blev stiftet i 2018 af Thomas Hugo Møller. Den første flyvning gik til Rhodos, og selskabet har siden satset på at flyve danskere til populære feriedestinationer som Antalya i Tyrkiet, Malaga i Spanien og Kreta i Grækenland.

Derudover har Great Dane Airlines fløjet fast rutefart til Dublin, Edinburgh og Nice.

Selskabet har undervejs etableret samarbejde med forskellige charterrejsebureauer. Det omfatter også Bravo Tours, der har været den største kunde.

Ud over de 118 passager, som skulle afsted med Great Dane Airlines mandag, har Bravo Tours to flyvninger igen i morgen, men dem er der allerede fundet nye fly til.

»Vi får løst situationen uden de store problemer. Jeg tror endda, at de fleste fly kommer afsted til nøjagtig samme tid, som det var i forvejen,« Peder Hornshøj.

Læs også