Danske Bank indfører velhaver-rådgivning til privatkunder

Landets største bank har opbygget en stab på 200 specialister, der skal forbedre rådgivningen af almindelige privatkunder. Kunderne får samtidig adgang til et rådgivningsværktøj, som hidtil har været forbeholdt velhaverkunder.

»Det er ingen hemmelighed, at vi er lidt ramt på vores image af de møgsager, der har været. Men vi har flere styrkepositioner, og vi skal udnytte vores størrelse som landets største bank til at udbygge dem,« siger privatkundechef Mark Wraa-Hansen fra Danske Bank. Foto: Benny Kjølhede Danske Bank skruer op for rådgivningsindsatsen for at holde på privatkunderne. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Danske Bank skruer op for rådgivningen af privatkunder for at øge kundetilfredsheden og sætte en stopper for en kundeafgang, der har stået på i flere år.

Banken har opbygget en stab af 200 specialister inden for forskellige områder, hvor der kræves spidskompetencer så som byggerådgivning, pension og formuerådgivning. De skal fremover supplere den personlige rådgiver, som er tilknyttet de almindelige privatkunder.

Det er ingen hemmelighed, at vi er lidt ramt på vores image af de møgsager, der har været.

Mark Wraa-Hansen, privatkundechef i Danske Bank

Samtidig indfører banken et avanceret rådgivningsværktøj til flere hundrede tusinde privatkunder i banken. Det har indtil nu været forbeholdt velhavende kunder i bankens private banking-afdeling.

»Vi gør det for at fastholde kunderne. De kommer til at opleve, at Danske Bank kan noget ekstraordinært. Det skal differentiere os positivt og fastholde eksisterende og tiltrække nye kunder,« siger Mark Wraa-Hansen, privatkundechef i Danske Bank.

Danske Bank har ifølge konsulenthuset Voxmeter mistet flere end 130.000 kunder efter siden 2017 at have været centrum for en række kritisable sager om bl.a. hvidvask, dårlig investeringsrådgivning og ulovlig håndtering af inkassokunder.

Det er derfor en god idé, at Danske Bank fokuserer på at forkæle kunderne, påpeger en ekspert i kundetilfredshed og kundefastholdelse.

»Danskerne efterspørger fortsat dialog med og rådgivning af deres bankrådgivere, og at Danske Banks rådgivere nu skal investere mere tid pr. kunde, vil kunderne bestemt tage godt imod,« siger Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter, der hver eneste uge spørger danskerne om deres holdning til bankerne.

Han opfordrer andre banker til at gøre det samme.

»Det er besynderligt, hvis man har et rådgivningsværktøj, som med fordel kan bruges af alle, men som er forbeholdt de formuende danskere. Det er ikke alene prisværdigt, at Danske Bank gør op med denne forskelsbehandling. Det er også klogt. For det er under dialogen mellem rådgiver og kunde, at der opstår god forretning både for banken og for kunden. Og andre banker burde gøre det samme,« siger Christian Stjer.

For privatkundechef Mark Wraa-Hansen er den nye rådgivningsindsats blot første tiltag af flere, der skal vende Danske Banks udvikling.

»Det er ingen hemmelighed, at vi er lidt ramt på vores image af de møgsager, der har været. Men vi har flere styrkepositioner, og vi skal udnytte vores størrelse som landets største bank til at udbygge dem,« siger han.

Danske Bank har især mistet kunder til lokalbankerne, og de regner med, at Danske Banks nye tiltag ikke kommer til at påvirke tilstrømningen til dem.

»Jeg er sikker på, at vores medlemmer hilser en øget konkurrence velkommen, men jeg har en klar forventning om, at vores stærke tilstedeværelse i lokalsamfundene og fokus på personlig rådgivning gør, at lokalbankernes kundetilgang vil fortsætte,« siger Jan Kondrup, direktør i brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter.

Læs også
Top job