Finans

Erhvervsministeren blæste til angreb: Nu freder et enkelt ord et udskældt betalingsgebyr

I 2019 varslede et folketingsflertal et opgør med et Betalingsservice-gebyr på 4,32 kr. for at håndtere en betaling. Siden har alle ventet spændt på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, kaldte i maj 2019 Nets for en gebyrgrib på grund af et gebyr på 4,32 kr. for overførsler via Betalingsservice. Kritikken blev startskuddet til et politisk angreb på betalingsgebyrer. Foto: Christian Lykking.

Efter to års granskning af Betalingsservice (BS) slår Konkurrencerådet nu fast, at indtægterne fra BS-forretningen er »mærkbart højere end omkostningerne«. Alligevel vil konkurrencemyndighederne ikke starte en sag om brug af urimeligt høje priser.

»Det fremgår af det, Konkurrencerådet tager stilling til, at man ikke for nuværende har igangsat eller vil igangsætte en sag. Men det udelukker ikke, at styrelsen på et senere tidspunkt vil kunne starte en sag, om priserne er for høje i forhold til betalingslovens regler om urimeligt høje priser,« siger Jacob Schaumburg-Müller, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen...

Læs også
Top job