Finans

Google smidt af tronen – dette sted besøges nu oftest på nettet

En kinesisk video-app har overhalet Google i kampen om at været det mest besøgte sted på nettet.

25 January 2021, Berlin: The logos of social media platforms WhatsApp (l-r), Twitter, TikTok, Microsoft Teams, Clubhouse, Facebook, Instagram, Slack and Telegram are seen on an iPhone 12 Pro Max. Photo by: Christoph Dernbach/picture-alliance/dpa/AP Images

Den amerikanske søgemaskine Google har længe siddet på tronen og været det sted, der oftest besøges, når mennesker verden over går på internettet.

Men det er det ikke mere, hvis man spørger IT-virksomheden Cloudfare, der følger internet-trafikken tæt og ranglister forskellige domæner efter antallet af besøgende.

Ifølge firmaet er der nemlig kommet en ny spiller på toppen af præmieskamlen i form af det kinesiske foretagende TikTok.

Det skriver BBC.

Ifølge mediet slog TikTok for første gang Google af tronen i februar, mens det også lykkedes i marts og juni. Siden august har været nummer et. BBC skriver, at det bl.a. menes at skyldes coronapandemien, der grundet nedlukninger verden over har fået folk til at søge underholdning på internettet.

Google indtager fortsat andenpladsen, mens Facebook, Microsoft, Apple og Amazon tager de efterfølgende placeringer i top seks på Cloudfares rangliste over mest populære domainer.

TikTok er en kinesisk video-app, der havde sin spæde start i 2016. Det fungerer som et sociale netværk, hvor brugere kan interagere med hinanden, dele korte videoer og lignende. På verdensplan har netværket mere end én milliard månedlige brugere.

Af flere omgange har appen fået kritik fra særligt amerikanske myndigheder. Også den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, var særligt kritisk, idet han frygtede, at appen ville indsamle data om amerikanske brugere og videregive dem.

TikTok er ejet af kinesiske Bytedance.

Læs også
Top job