Finans

Danskerne dumper Danske Banks klimasatsning

Danske Bank vil være grønt frontløber i den finansielle sektor, men kunderne tror ikke på bankens klimainitiativer, viser ny imagemåling fra Voxmeter.

Danske Bank kritiseres for at låne milliarder af kroner ud til det finske energiselskab Fortum, selv om selskabet står bag et spritnyt kulkraftværk i Ruhr-distriktet i Tyskland. Foto: AP Images Danske Bank kritiseres for at låne milliarder af kroner ud til det finske energiselskab Fortum, selv om selskabet står bag et spritnyt kulkraftværk i Ruhr-distriktet i Tyskland. Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens Danske Bank ser sig selv som en finansiel frontløber i den grønne omstilling, får finanskæmpen hug af kunderne for at skade klimaet. Det viser imageundersøgelsen Greencheck 2021 fra analysevirksomheder Voxmeter, hvor Danske Bank indtager sidstepladsen blandt 20 af de største danske pengeinstitutter.

En fjerdel af respondenterne mener, at Danske Bank decideret gør noget skidt for klimaet. Ifølge Voxmeters adm. direktør beviser det, at Danske Bank er mislykkes med at overbevise kunderne om, at de vil spille en nøglerolle i den grønne omstilling. ..

Læs også
Top job