Finans

Bitcoin falder med 7.500 dollars i værdi på to dage

Værdien på kryptovalutaen bitcoin er på blot to dage faldet til det laveste niveau siden juni i fjor.

Bitcoin falder yderligere 7.500 dollars i værdi på blot to dage. Dado Ruvic/Reuters

Højt at flyve, dybt at falde.

Det kan gå hurtigt med værdien af kryptovaluta, og det er igen blevet klart. Torsdag aften havde én bitcoin en værdi på 43.000 dollars. Lørdag morgen var værdien faldet til 35.500 dollars, ifølge Coinmarketcap.com. Det er det laveste niveau siden juni i fjor.

Faldet på 7.500 dollars – svarende til knap 50.000 danske kroner – på to dage udgør et fald på 17 pct. Samtidig er værdien nu næsten halveret i forhold til november 2021, hvor værdien var på knap 69.000 dollars – svarende til over 450.000 kr.

Siden dengang er værdien altså styrtdykket over en længere periode.

Bitcoin er den største og mest værdifulde kryptovaluta netop nu i konkurrence med kryptovalutaer som ethereum, litecoin og dogecoin. Næsten samtlige kryptovalutaer er faldet med tocifrede procenter i det seneste døgn, viser data fra Coinmarketcap.

Faldet på de mange digitale valutaer kommer i kølvandet på Nasdaq-indeksets værste uge på Wall Street siden 2020. Siden årsskiftet er der sket et fald på 13 pct., og indekset har dermed fået sin værste start på året siden 2008 målt på udviklingen i årets første 14 dage.

Også S&P 500-indekset er faldet betragteligt de seneste tre uger. På bare en uge er indekset faldet med 5,7 pct.

»Stigende kurser har fået investorerne til at droppe sine mere risikable investeringer,« skriver CNBC.

Læs også
Top job