Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Minister: Banker risikerede at medvirke til hvidvask

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mener, at bankerne ikke har haft nok fokus på at sikre, at reglerne blev overholdt, når det gælder hvidvask af penge og skattely.

De hemmelige formuer
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Foto: Jens Dresling

En redegørelse fra Finanstilsynet viser tirsdag, at de danske banker ikke har gjort nok for at stoppe hvidvaskning af penge.

Tilsynet har også haft adgang til en del af de såkaldte Panama-papirer.

Redegørelsen er tirsdag blevet drøftet af erhvervsministeren og de politiske partier. Det siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

- Det er utilfredsstillende, at en række banker i klar strid med lovgivningen tilsyneladende har risikeret at medvirke til hvidvask. Jeg mener derfor, at der er behov for initiativer, der har fokus på skærpet ledelsesansvar, siger han.

Finanstilsynet har blandt andet haft lejlighed til at se nærmere på Skats datamateriale og yderligere oplysninger fra visse af de adspurgte banker.

Redegørelsen konkluderer på den baggrund, at bankerne igennem den seneste tiårige periode har søgt at nedbringe antallet af kunder, der mistænkes for skatteunddragelse.

- Finanstilsynets redegørelse viser, at bankernes ledelse ikke har haft tilstrækkeligt fokus på at sikre, at hvidvaskreglerne bliver overholdt, siger Brian Mikkelsen.

Panama-papirerne omfatter tusindvis af fortrolige oplysninger fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Mossack Fonseca har som et af flere advokatfirmaer hjulpet en lang række individer fra hele verden med at få skattely.

Et flertal i Folketinget gav i begyndelsen af september sidste år grønt lys til, at man kunne købe oplysninger fra de lækkede Panama-papirer.

De har været inddraget i Finanstilsynets redegørelse.

BRANCHENYT
Læs også