Finans
0

Verdens bedste hedgefund-chefer tjente 20.000 kr. i minuttet hele sidste år

De 25 bedst lønnede hedgefundchefer tjente tilsammen knap 80 mia. kr. sidste år, men der er stor forskel på top og bund. Fattigrøvene må nøjes med mindre 1 mia. kr. Og så skal der også betales skat…

De 25 bedst betalte hedgefondchefer har tjent 80 mia. kr. sidste år. (Tilsammen, men alligevel) 
Arkivfoto: Lærke Posselt

Når Bob Mercer og Peter Brown sammen med de 23 andre hedgefundtopchefer mødes i klubben for de 25, der tjente allermest i 2016, bliver de måske mobbet. 

De tjente nemlig kun 125 mio. dollars, svarende til 875 mio. kr.

I den anden ende lød lønnen for de to topscorere på 10,5 mia. kr. Hver. Det svarer til, at de hver eneste aften, når de har lagt hovedet på puden, har fået 28,8 mio. kr. mere ind på kontoen (før skat) hver eneste dag i 365 dage.  

Det skriver Forbes, som netop har offentliggjort en liste over de 25 hedgefondchefer, som tjente allermest i 2016.

Navne som Michael Platt og fra Blue Crest Capital Management og James Simons fra Renaissance Technologies Corp. får næppe mange danskere til at nikke anerkendende, men de var topscorerne i klubben, som tilsammen har tjent 77 mia. kr.

Og de fleste af dem tjener hovedsaligt penge på at robotter med vanvittige algoritmer handler for dem, mens de beslutninger, der kræver et menneskeligt hoved og vurdering, i stigende grad bliver trængt i baggrunden.

Manden, der grundlagde verdens største hedgefund, Bridgewater Associates, tjente 700 mio. kr. mindre end de to andre, men kan til gengæld glæde sig over den største pengetank med 1.120 mia. kr. under forvaltning.

Og ja, hvis man havde den mængde penge, så kunne det jo være, at man....

Hvis man endelig skal finde lidt malurt i bægret, så må det være, at de 25 bedst betalte managers tilsammen tjente lidt over 8 mia. kr. mindre sidste år end i 2015.

BRANCHENYT
Læs også