Finans
0

Industriens Pension har vokseværk og satte rekord i 2016

Indbetalingerne til Industriens Pension nåede i 2016 op på det højeste niveau nogensinde.

Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension Foto: Gregers Tycho

Det går fremad inden for industrien i Danmark. Det kunne man mærke i Industriens Pension, hvor antallet af medlemmer i 2016 steg med 2.400 personer, så det samlede medlemstal nåede op på 402.205. Det viser årsrapporten fra Industriens Pension.

Det højere antal medlemmer i Industriens Pension resulterede i en rekord i 2016, for sidste år nåede indbetalingerne fra medlemmerne nemlig op på 8,4 mia. kr. Det er det højeste niveau nogensinde, og Industriens Pension forvalter dermed mere end 150 mia. kr.

Ved indgangen til 2016 var formuen i Industriens Pension på 138 mia. kr.

»2016 har været et rigtig godt år for Industriens Pension. Året har været præget af et højere aktivitetsniveau med både stigende indbetalinger, stigende udbetalinger, flere medlemmer, et rigtig stærkt afkast og en hurtigt voksende formue under forvaltning,« udtaler Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

Industriens Pension har - som alle andre i branchen - allerede offentliggjort tal for afkastet i 2016. For Industriens Pension som helhed endte det på 8,2 pct. sidste år, mens medlemmer med 20 år til pension kunne glæde sig over et afkast på 9,6 pct., hvilket var blandt de højeste i hele branchen.

»Vi er naturligvis meget tilfredse med, at afkastet i 2016 igen var blandt branchens absolut bedste, men det er resultaterne på den lange bane, som vi hæfter os mest ved. Med de stærke afkast set over en 10-årig periode har vi vist, at vi har en meget robust investeringsstrategi,« lyder det fra Laila Mortensen med henvisning til, at det gennemsnitlige årlige afkast i Industriens Pension har ligget på 8,4 pct.

BRANCHENYT
Læs også