Finans
0

Industriens Pension vil ikke gå på rov efter nye medlemmer

Industriens Pension er ikke på udkig efter firmapensionskunder eller andre pensionskasser, lyder det fra Laila Mortensen.

Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension Foto: Gregers Tycho

Industriens Pension vil ikke følge i Sampensions fodspor ved at gå på rov efter firmapensionskuder hos de kommercielle pensionsselskaber. Det slår Laila Mortensen, der er adm. direktør i Industriens Pension, fast, dagen efter at pensionskassen offentliggjorde sit årsregnskab for 2016, der viste fremgang i medlemmer, indbetalinger og formue under forvaltning.

»Vores forretningsmodel er at udbyde arbejdsmarkedspension til overenskomstdække områder, så det (firmapensionskunder, red.) er ikke en del af vores forretningsmodel. Vi er til for forskellige overenskomstområder, og det vi fokuserer på er at sikre at være en attraktiv leverandør til medarbejdere på overenskomstdække virksomheder,« siger Laila Mortensen.

Ville det ikke komme jeres medlemmer til gavn at få flere ind, da det vil give lavere omkostninger?

»Den størrelse, vi har, gør det ikke nødvendigt at skabe større skala. Vi er meget effektive, hvis du måler os på administrationsomkostninger. Med firmapension skal man tilpasse sig de krav fra den enkelte kunde. Vores styrke er mere af det samme-princippet. Vores ordning er godt designet til folk med almindelige indkomster, og hvis man skal have en større bredde, får man også højtlønnede ind, og så skal man have et andet produktsortiment,« siger Laila Mortensen.

Er I på udkig efter at få andre pensionskasser ind under jer?

»Vi gjorde det i 2010, hvor vi fik PNN og PHI ind. Hvis der er nogle overenskomstparter, som synes, at det er attraktivt at placere hos os ud fra mere af det samme-princippet, så er det god ræson i det. Jeg kan så bare ikke se, at der er så meget mere at komme efter, for der er sket en ret stor konsolidering. Der er ikke så mange tilbage. Vi har investeringsaktiver på 150 mia. kr. og 400.000 medlemmer, så det er begrænset hvor meget ekstra skala, der kan komme via yderligere konsolidering. Vi er ikke opsøgende,« siger Laila Mortensen.

BRANCHENYT
Læs også