Finans
0

Storbank kan have oprettet fup-konti til langt mere end 2,1 mio. kunder

Den amerikanske bank Wells Fargo vurderer nu, at en skandalesag om ansattes oprettelser af fup-konti kan være langt større end først antaget.

En skandalesag om kundekonti ser ud til at vokse for den amerikanske bank Wells Fargo.

Det kører ikke ligefrem på skinner for den amerikanske storbank Wells Fargo.

Op til weekenden annoncerede banken, at en skandalesag måske er langt større end først antaget. I september sidste år kom banken i fokus, fordi den erkendte, at ansatte havde oprettet anslået 2,1 mio. konti til kunder, som kunderne intet anede om og ikke havde bedt om. Det var sket for at leve op til meget ambitiøse salgsmål. Kunderne blev afkrævet gebyrer for de oprettede konti.

Nu viser det sig, at der måske er oprettet langt flere fup-konti end først antaget. Det har Wells Fargo varskoet det amerikanske finanstilsyn om, skriver New York Times.

I en meddelelse til tilsynet fredag fastslog banken, at der kan være tale om en »betydelig stigning« i antallet af fup-konti.

Samtidig indikerede banken, at en ny sag kan være på vej mod den på grund af en praksis med at lukke kunders konti ned, som har været under mistanke for at være benyttet til svindel.

De dårlige nyheder kommer i forlængelse af, at New York Times i sidste uge afslørede, at Wells Fargo i nogle tilfælde har opkrævet betaling for bilforsikringer fra kunder, som optog billån, selv om kunderne ikke havde bedt om forsikringerne. Banken har lovet at holde kunderne skadesløse for forsikrings-opkrævningerne. En udgift banken anslår vil udgøre 500 mio. kr.

Derudover har banken betalt først 1,2 mia. kr. og siden 890 mio. kr. i henholdsvis bøder og erstatninger i sagen om oprettelsen af de mange fup-konti.

I weekendens indberetning til det amerikanske finanstilsyn lovede banken også, at den vil betale 675 mio. kr. i en sag, hvor den er beskyldt for at opkræve ulovlige gebyrer af krigsveteraner i forbindelse med refinansiering af boliglån.

BRANCHENYT
Læs også